Lise Finckenhagens høstformer: Enkelt og smaksrikt

12. oktober 2018Aktuelt
FORMFULL: Lise Finckenhagen gir deg tre nydelige høstformer. F.v.: Koteletter i høstform, lakseform med bulgur og kylling med mangochutney. Foto: Sara Johannessen/VG
FORMFULL: Lise Finckenhagen gir deg tre nydelige høstformer. F.v.: Koteletter i høstform, lakseform med bulgur og kylling med mangochutney. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)

 Det blir nesten ikke enklere: Alt i en form og rett på bordet. 

Det er alltid deilig med alt som kan gjøres enkelt og smakfullt. Enten det er til hverdags eller fest, alt i en form (eller nesten alt) er rustikk og raus mat som sjeldent krever en voldsom innsats på kjøkkenet. Servert fra en ildfast form, rett på bordet, kan det nesten ikke gjøres enklere. Sparer oppvask gjør du også!

Noe av kunsten er å velge gode ingredienser som passer godt sammen, og som utfyller hverandre smaksmessig. Det aller enkleste er selvsagt å blande alt i formen, inn i ovnen og så ferdig. Men det er ikke bestandig det gir det beste resultatet.

Selv liker jeg for eksempel å brune kjøttet for seg, slik at det får en delikat stekeskorpe, før det stekes videre med resten av ingrediensene (som da fanger opp all den gode kjøttsaften).

Fiskestykker bakes på få minutter, så da er det fint at de øvrige ingrediensene er nærmest ferdig tilberedt før fisken får være med i sluttminuttene. Litt timing kan altså ha sine fordeler.

Mulig du har noen form-favoritter allerede, men her har du tre forslag til å utvide repertoaret ditt ytterligere. Sjekk ut den superenkle fruktige kyllingen, den består av kyllingfilet som har kost seg i en sødmefull og frisk kremet saus laget på mangochutney. (Denne har erfaringsmessig et stort potensiale blant de yngre i familien.)

Lakseform med bulgur, paprika, tomat og urter, eller sats på saftige tykke koteletter i form med høstlige smaker som pastinakk, epler, honning og grov sennep.

Alle har de et par ting til felles, - de blir ganske så smakfulle og fine i formen.

Publisert: 12.10.2018 kl. 14:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?