Til hovedinnhold

Ukens matblogger: Spicy middagskos for tacoelskere

30. januar 2014Aktuelt
SMAKSBOMBE: Smeltet ost på toppen, og med spicy tacofyll inni er dette en skikkelig digg kosemiddag. Foto: Anne Cathrine Gulbrandsen
SMAKSBOMBE: Smeltet ost på toppen, og med spicy tacofyll inni er dette en skikkelig digg kosemiddag. Foto: Anne Cathrine Gulbrandsen

Tacopai er et digg alternativ til den vanlige tacoen - full av kraftige smaker og smeltet ost.

Ukens matblogger Anne Cathrine Gulbrandsen (40)Jobber som grafisk designerBor i KristiansandFavorittråvaren er løk generelt, og hvitløk spesieltNår jeg lager mat liker jeg å ha det ryddig rundt meg så jeg rydder og vasker opp underveis.Blogger påwww.enestaaendemat.no om oppskrifter for én, inspirasjon og matglede for alle.Foto: Ellen Gulbrandsen
Ukens matblogger Anne Cathrine Gulbrandsen (40)Jobber som grafisk designerBor i KristiansandFavorittråvaren er løk generelt, og hvitløk spesieltNår jeg lager mat liker jeg å ha det ryddig rundt meg så jeg rydder og vasker opp underveis.Blogger påwww.enestaaendemat.no om oppskrifter for én, inspirasjon og matglede for alle.Foto: Ellen Gulbrandsen

- Quiche pleier jo å ha ganske mild smak. Ikke taco-quichen. Den er full av sterke smaker som varmer godt, og så er det jo smeltet ost på toppen. Det er aldri feil med smeltet ost. Du kan lage alt klart flere timer i forveien, og får du rester til overs blir det topp lunsj dagen etter, sier ukens matblogger Anne Cathrine til Godt.no.

- Butterdeig kan være litt vrien å få til, for den skal ikke knas og kjevles for mye. Og så er det viktig at bunnen får hvile i kjøleskapet etter at den er kjevlet ut og tilpasset paiformen. Det er også lurt å prikke bunnen med gaffel slik at luft mellom bunnen og formen får slippe ut når quichen stekes, forklarer hun.

En av de beste matopplevelsene sine, har Anne Cathrine fra Valencia i Spania.

- Vi var skrubbsultne etter en lang biltur, det var litt kjassent ute og vi gikk inn på første og beste restaurant. Typisk spansk, med to store TV’er på veggene, lysstoffrør i taket og et ellers ganske usjarmerende interiør. Kelneren forklarte menyen. Tapasretter på den ene siden, og de beste rettene på den andre. Jeg gikk for en av de antatt beste. Torskefilet bakt med aioli og potetmos. Enkel og ærlig mat, fokus på råvarene, enkelt presentert på tallerkenen, med spansk værmelding som selskap. Torsken flaket seg perfekt og smeltet på tunga sammen med den varme aiolien. Virkelig noe av det beste jeg har spist, sier hun.

Les bloggen til Anne Cathrine og følg henne på Facebook, Instagram og Twitter også. Vel bekomme.

Ingredienser for 4 personer

  • 2,5 plater tint butterdeig eller fersk paibunn fra butikken
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 200 g karbonadedeig, romtemperert
  • 2 ss tacokrydder
  • 2 ss vann
  • 1 ts sukker
  • 170 g bondebønner eller kidneybønner
  • 75 g mais, ca en halv boks
  • 0,5 rød paprika, i biter
  • 2 vårløk, i biter
  • Saften av en kvart lime
  • 2 egg
  • 1,5 dl lett crème fraîche
  • 60 g kremost med kryddersmak, romtemperert
  • Revet gulost, den du liker best
  • Cherrytomater, delt i 2

Fremgangsmåte

Det tar omtrent 75 minutter å lage retten.

Kjevle ut butterdeigplatene på lett melet underlag. Klem deigen ned i en smurt paiform på 26 cm. Pass på at det ikke er luftbobler mellom formen og butterdeigen. Bruk kniv til å skjære bort overflødig deig, og prikk bunnen lett med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet mens fyllet lages.

Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Surr finhakket hvitløk 1-2 minutter før karbonadedeigen tilsettes. Stek til karbonadedeigen er gjennomstekt. Rør inn tacokrydder, vann og sukker og la alt surre til væsken har fordampet. Trekk stekepanna bort fra varmen og tilsett bønner, mais, paprika, vårløk og limesaft. Bland godt.

Pisk sammen egg, crème fraîche og kremost i en stor blandebolle. Tilsett kjøttblandingen og rør godt. Ta paiformen ut av kjøleskapet og fordel fyllet jevnt utover. Dryss over revet ost, og legg på tomatene til slutt.

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til fyllet har stivnet og osten har smeltet og fått fin farge.

Server med salsa og rømme og gjerne litt grønn salat.

Publisert: 30.01.2014 kl. 08:51
Oppdatert: 28.04.2014 kl. 10:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?