Til hovedinnhold

Fem fargerike cocktailkontoer som er verdt å følge

16. april 2020Aktuelt
FRISK OG FARGERIK: Dama bak Instagramkontoen The Margarita Mum står bak oppskriften og dekorasjonen til denne freshe «Grenadine Margarita». Foto: Rhonda / The Margarita Mum
FRISK OG FARGERIK: Dama bak Instagramkontoen The Margarita Mum står bak oppskriften og dekorasjonen til denne freshe «Grenadine Margarita». Foto: Rhonda / The Margarita Mum
Synne Krogstad Johnsen
Synne Krogstad Johnsen

Har du et cocktailsett du ikke har brukt på lenge?  Da er det på tide å finne det frem nå!

Mange har i disse dager tilbrakt mer tid hjemme enn vanlig, og det ser ut som om dette vil fortsette en god stund. Men la oss understreke det først som sist: Alkohol er kanskje ikke det første vi skal ty til i disse dager og WHO er blant dem som har mot de konsekvensene karanterer, lockdowns og alkohol kan ha. Så skal man først kose seg med de edle dråpene så er det greit å gjøre det med måte. Baren du oppsøker for å kose deg med din favorittcocktail eller for å utforske en ny variant er kanskje stengt nå på grunn av coronaviruset. Hva med å gjenskape cocktailatmosfæren hjemme istedet?

Godt har funnet fem av sine favorittkontoer på Instagram som oser av farlig gode cocktailoppskrifter, og som ikke minst er fine å se på.

@the_margarita_mum

Det er australske Rhonda som står bak The Margarita Mum. Hun beskriver seg selv som en motsats til den stereotypiske bartenderen da hun har en stor famlie og jobber innen helsevesenet. Hun er på jakt etter å finne den beste margaritaen i verden, så da kommer det ikke som noen overraskelse at profilen hennes inneholder blant annet mange oppskrifter på ulike varianter av den kjente drinken.

Hva med en margarita med vannmelon eller en «Pink Lemonade Margarita»? The Margarita Mum dekorerer cocktailsene på en vinduerlig måte og man kan ikke annet enn å få vann i munnen av å scrolle gjennom denne kontoen.

@garnish_girl

Det er Boston-baserte Katie Stryjewski som står bak denne freshe kontoen. Hun er egentlig utdannet ornitolog, men driver nå bloggen Garnish hvor hun deler ulike cocktailoppskrifter og guider til hvordan du lager de beste cocktailsene hjemme. Instagramkontoen hennes er full av estetiske cocktails, hvor hvert innlegg inneholder oppskrift og en kort tilhørende historie. Hva med å prøve en herlig Pink Lady?

@koktailmeister

@angelinashappyhour

Amerikanske Angelina McLean jobber som bartender i Florida, men tester også ulike cocktailoppskrifter hjemme som hun deler med følgerne sine på Instagram. Instagramfeeden hennes er fylt med cocktails i alle mulige farger og hun eksperimenterer mye med ulike glass og dekorasjoner for å vise cocktailsene fra sin beste side, og sørger for at de får et unikt preg. Hun deler også flere videoer av hvordan man lager pynt, blant annet viser hun hvordan man lager en blekksprut av fruktskall.

@thecocktail.blog

Publisert: 16.04.2020 kl. 19:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?