Lise Finckenhagens pizzaspesial: Italiensk pizza, vegetarpizza og langpannepizza
Kan man egentlig bli lei pizza? Tror faktisk ikke det.
En skulle kanskje tro en var avhengig av en eldgammel vedfyrt steinovn for en ekte italiensk pizzafølelse. Mye av hemmeligheten ligger selvsagt i selve ovnen, men med en bra pizzadeig kommer du også ganske langt. Deigen jeg har laget inneholder ganske lite gjær, skal eltes til den blir skikkelig elastisk - for så og kaldheves i kjøleskapet natten over.
Selve utbakingen bør foregå ved at du klemmer, drar og strekker ut deigen - fremfor iherdig kjevling (men litt kjevlehjelp kan være lov). Fall heller ikke for fristelsen til å dynge ned bunnen med rause mengder saus, her må du forsøke å beherske seg for å unngå «soggy» bunn.
Også til slutt: Pizza skal stekes ved høy temperatur, i fravær av en steinovn fungerer det veldig bra i en liten pizzaovn, eller med en pizzastein i stekeovnen. Gleden og tilfredsstillelsen over knasende sprø pizza er like stor enten toppingen er vegetarisk, italienskinspirert, eller norskinspirert i form av en stor og tykk retro-utgave med kjøttdeig, løk, sjampinjong og ananas. Og ja, jeg liker ananas på pizza.
Publisert: 20.03.2020 kl. 13:18
Lag deg en gratis konto