Lise Finckenhagens pizzaspesial: Italiensk pizza, vegetarpizza og langpannepizza

20. mars 2020Aktuelt
ÉN DEIG, MANGE MULIGHETER: Bruk en hel pizzadeig og lag en langpannepizza med kjøttdeig, eller lag porsjonspizzaer ved å dele deigen i mindre pizzabunner.
ÉN DEIG, MANGE MULIGHETER: Bruk en hel pizzadeig og lag en langpannepizza med kjøttdeig, eller lag porsjonspizzaer ved å dele deigen i mindre pizzabunner.
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Kan man egentlig bli lei pizza? Tror faktisk ikke det.

En skulle kanskje tro en var avhengig av en eldgammel vedfyrt steinovn for en ekte italiensk pizzafølelse. Mye av hemmeligheten ligger selvsagt i selve ovnen, men med en bra pizzadeig kommer du også ganske langt. Deigen jeg har laget inneholder ganske lite gjær, skal eltes til den blir skikkelig elastisk - for så og kaldheves i kjøleskapet natten over.

Selve utbakingen bør foregå ved at du klemmer, drar og strekker ut deigen - fremfor iherdig kjevling (men litt kjevlehjelp kan være lov). Fall heller ikke for fristelsen til å dynge ned bunnen med rause mengder saus, her må du forsøke å beherske seg for å unngå «soggy» bunn.

Også til slutt: Pizza skal stekes ved høy temperatur, i fravær av en steinovn fungerer det veldig bra i en liten pizzaovn, eller med en pizzastein i stekeovnen. Gleden og tilfredsstillelsen over knasende sprø pizza er like stor enten toppingen er vegetarisk, italienskinspirert, eller norskinspirert i form av en stor og tykk retro-utgave med kjøttdeig, løk, sjampinjong og ananas. Og ja, jeg liker ananas på pizza.

Publisert: 20.03.2020 kl. 13:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?