Smaksprøven av Grandiosa Delux: Luftigere bunn
Frossenpizzafabrikken har knadd frem en helt ny bunn. Et steg opp fra den originale Grandisen, mener Godts smakspanel.
I artikkelserien «Smaksprøven» smaker Godt-redaksjonen på nye, gamle eller spennende produkter og kommer med vår personlige vurdering.
Februar er ikke bare synonymt med morsdag, Valentines og fastelavn, men også produktslipp av nyheter i matbutikkene. Og de siste årene er det nesten blitt tradisjon å lansere ny «Grandis».
I fjor kom den folkekjære pizzaen med en sprø nyhet med chips, som var en test fra Stabburets side. Nå har fabrikken på Stranda holdt seg til mer klassiske smaker, men utviklet en pizzaserie med helt ny bunn.
Ifølge produsenten skal den nye bunnen gi mer saftighet, smak og krønsj i hver bit. På pizzaesken omtaler de den som «kanskje vår beste bunn noensinne».
På forespørsel fra Godt sender Orkla nyhetene så vi får prøvesmakt før pizzaene når frysediskene. Vi smaker på to av fire varianter.
Sterk taco
Først ut er vegetarvarianten Taco. Etter cirka 11 minutter i ovnen og to minutters hvile på rist er pizzaen klar for å skjæres opp. Allerede her oppleves bunnen luftigere ut enn originalen, men etter første tygg er det smaken som overrasker mest.
– Oi, den var spicy. Det er nesten sånn at den burde hatt en liten advarsel på esken, sier Godt-journalist Mona Bristøl og påpeker at det er jalapeños på pizzaen.
Det er ikke bare jalapeñoen som sparker fra seg, også salsaen og vegetardeigen oppleves sterk for flere. Godt-kollega Maria Tveiten Helgeby beskriver styrken som en hot tacosaus.
To av tre i smakspanelet var heller ikke klar over at dette var en vegetarpizza etter å ha spist et stykke.
– Hva? Er det ikke kjøttdeig? spør Helgeby overrasket.
– Den smaker taco, så det tenkte jeg ikke over egentlig. Det er jo et ekstra pluss, sier MinMote-journalist Malin Gaden.
Alle er enige om at bunnen er luftigere og enklere å bite gjennom.
– Bunnen til den klassiske Grandisen synes jeg smaker litt som papp, så dette var en upgrade, sier Gaden.
Mer sausete
Neste pizza som serveres er Pepperoni. I tillegg til at bunnen er annerledes enn sin storebror, skiller også Delux-varianten seg ut med speket pepperoni og krydderkrem.
– Denne er mer juicy enn den andre pepperoni-grandisen, sier Helgeby.
– Ja, det virker som disse pizzaene har mer saus enn forgjengerne, istemmer Bristøl.
Krydderkremen er med på å skape et sausete preg uten at den tilfører noe ekstra smak. Smakspanelet synes det er vanskelig å sette fingeren på pepperonien som har en egen ettersmak.
– Pizzaen var ikke vond, men for meg var den helt midt på treet, sier Gaden.
Får ikke «Grandis»-opplevelsen
Vil du derimot ha den karakteristiske «Grandis»-opplevelsen er det ikke sikkert disse pizzaene er noe for deg. Hverken pepperoni- eller tacopizzaen i den nye Delux-serien smaker nemlig det man forbinder med Grandiosa.
– Men er dette bunnen man vil ha?
– Bunnen er ikke like luftig som på en pizzarestaurant, men den er luftigere enn den vanlige frossenpizzaen. Jeg ville heller hatt denne bunnen enn den andre, konstaterer Helgeby.
– Jeg liker tynn bunn, men kan også sette pris på en tykkere bunn. Denne er absolutt et steg opp fra den originale, mener Gaden.
Konklusjon: Pizzanyhetene er saftige og har fått et raust lag med saus. Den nye bunnen er luftig og smaker bedre enn originalen. Pizzaene bør derimot spises varme rett fra ovnen. Det tok ikke lang tid før tacopizzaen ble bløt og nachosen mistet helt krønsjen.
Delux-pizzaene kommer i butikkens frysedisker i midten av februar. Pris er foreløpig ukjent og vil variere fra butikk til butikk. Kommunikasjonsrådgiver i Orkla, Fillip-André Baarøy, skriver i en e-post at de ikke har mulighet til å oppgi veiledende pris.
Heller lyst på hjemmelaget pizza? Sjekk ut disse oppskriftene:
Publisert: 10.02.2022 kl. 10:59
Oppdatert: 10.02.2022 kl. 11:26
Lag deg en gratis konto