Over 40 restaurantgjester ble syke etter julebord

6. desember 2018Aktuelt
MATFORGIFTET: Rundt 40 gjester skal ha blitt matforgiftet etter å ha spist på Brygga 11 på Stord forrige uke. NB: Dette bildet er ikke tatt på den aktuelle restauranten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
MATFORGIFTET: Rundt 40 gjester skal ha blitt matforgiftet etter å ha spist på Brygga 11 på Stord forrige uke. NB: Dette bildet er ikke tatt på den aktuelle restauranten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Julebordsgjestene skal ha blitt matforgiftet etter å ha fått servert pinnekjøtt med tilbehør. Det bekrefter Mattilsynet.

Det var etter å ha spist på Brygga 11 på Stord, restauranten drevet av kokkeverdensmester Geir Skeie, at over 40 julebordsgjester ble syke.

Avisen Sunnhordland omtalte saken først.

Ifølge lokalavisen endte gjestene på toalettet med diaré etter julemiddagene, som fant sted både fredag og lørdag forrige uke, og de fleste det gjelder skal ha spist pinnekjøtt med tilbehør.

Stenger ikke restauranten

Seniorinspektør seksjon fisk og mat, Elin Bjørke Rasmussen, hos Mattilsynet i Sunnhordland og Haugalandet sier til Godt at det totalt er meldt inn 45 syke gjester.

– Ut fra meldinger vi har mottatt fra Brygga 11 og gjennomførte intervjuer, kan vi bekrefte at de har blitt syke som følge av restaurantbesøket, sier hun.

Hun sier videre at Mattilsynet samarbeider med kommunelege i Stord og Folkehelseinstituttet, og at de har konkludert med at det er ikke grunnlag for å stenge kjøkkenet på nåværende tidspunkt.

– Hvorfor ikke?

– Brygga 11 har gjennomført strakstiltak mandag, ved å vaske ned kjøkkenet. Rester etter fredag og lørdag er kassert, og matretten som ble servert er fjernet fra menyen inntil analyseresultatet foreligger. Restauranten har gode rutiner med tanke på hygiene, sier hun.

Tar det på alvor

Godt har bedt om en kommentar fra restaurantens driftssjef, Kai Aleksander Strøm, som henviser til Geir Skeie, som står bak Brygga 11-konseptet.

Skeie vant den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d'Or i 2009, og åpnet restauranten Brygga 11 i Sandefjord i 2010, og har i ettertid åpnet Brygga 11-restauranter også på Stord og i Hemsedal. I fjor grunnla han restaurantkjeden Pink Fish.

Skeie vil ikke gi noen ytterligere kommentarer til Godt, og sier at det som står i Sunnhordlands avis forklarer situasjonen bra.

– Dette er første gang vi har opplevd slikt i våre restauranter. Hverken Mattilsynet eller vi har funnet avvik i rutinene på renhold. Nå venter vi spent på hvilke bakterier det er snakk om, og hvor de kommer fra, sier han til avisen, og understreker at de ser alvorlig på det som har skjedd.

Publisert: 06.12.2018 kl. 15:55
Oppdatert: 10.12.2018 kl. 11:46


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?