Det beste jeg vet med Maja Lunde

20. desember 2018Aktuelt
FORFATTER: Maja Lunde er aktuell med den bestselgende julekalenderboken «Snøsøsteren» sammen med illustratør og billedkunstner Lisa Aisato. Foto: Tore Kristiansen/VG
FORFATTER: Maja Lunde er aktuell med den bestselgende julekalenderboken «Snøsøsteren» sammen med illustratør og billedkunstner Lisa Aisato. Foto: Tore Kristiansen/VG

Forfatter og julekalenderaktuelle Maja Lunde er så glad i sjokolade at hun har skrevet en egen bok om det.

FAKTA
Alder: 43 år (30. Juli 1975)
Fra: Oslo
Sivil status: Gift og har tre barn
Jobb: Forfatter. I 2015 mottok hun Bokhandlerprisen for romanen «Bienes historie», som så langt er solgt for utgivelse på 30 språk og blant annet toppet den tyske boklisten. Er i disse dager aktuell med den bestselgende julekalenderboken «Snøsøsteren» sammen med Lisa Aisato.
Foto: Camilla Norli/VG
FAKTA Alder: 43 år (30. Juli 1975) Fra: Oslo Sivil status: Gift og har tre barn Jobb: Forfatter. I 2015 mottok hun Bokhandlerprisen for romanen «Bienes historie», som så langt er solgt for utgivelse på 30 språk og blant annet toppet den tyske boklisten. Er i disse dager aktuell med den bestselgende julekalenderboken «Snøsøsteren» sammen med Lisa Aisato. Foto: Camilla Norli/VG

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet Arne Brimi, «God Morgen Norges» Wenche Andersen og Katla-kjøkkensjef Atli Már Yngvason. Denne gangen har vi snakket med forfatter Maja Lunde.

– Hva spiser du på julaften?

– Pinnekjøtt. Før vekslet vi mellom ribbe og pinnekjøtt, men nå har vi vel landet på at pinnekjøtt er best.

– Og hva spiser du som dessert på julaften?

– Fruktsalat. Og ved et par anledninger karamellpudding. Jeg holder en knapp på den siste.

– Hvilke julekaker baker/spiser du alltid?

– Mammas engelske fruktkake. Den er jul for meg.

– Hva er din frokostfavoritt?

– Eggerøre og røkelaks, og masse fersk frukt.

– Hva er din favorittmiddag?

– Til fest: Skalldyr. Til hverdags kan jeg godt sette pris på noe utpreget hverdagslig, som fiskeboller. Jeg er ellers veldig glad i det asiatiske kjøkken og det er heldigvis ungene også, så det blir mye indisk, thai og japansk hjemme hos oss.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Sjokolade. Jeg er så glad i sjokolade at jeg til og med har skrevet en egen bok om det, barneboka «Det aller beste».

– Hva liker du aller best å servere?

– Supper av alle slag. Og tapas, hvor folk kan ta det de liker best.

– Hva er din favorittingrediens?

– Fersk timian. Kongen av krydder.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Ost. Veldig glad i Jarlsberg. Og sjokolade, da.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Ehm … sjokolade, så klart.

– Hvor vil du helst reise?

– Jeg har lyst til å utforske enda mer av Norge. En bondegårdsferie med barna hadde vært fint.

– Hva hører du på når du lager mat?

– NRK Alltid Nyheter. Jeg er veldig glad i prateradio.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Pasta med cherrytomater og parmesan. Og sjokolade. Ungene mener jeg smugspiser sjokolade. De har nok rett i det.

– Hva spiser du aldri?

– Jeg er veldig lite kresen, men kan spare meg for produkter av innmat.

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– I Oslo er jeg glad i Trattoria Popolare. Der er det alltid veldig god mat og hyggelig stemning. Ellers spiser jeg gjerne sushi med ungene. De er veldig glade i rå fisk og spiser store mengder når det serveres. Å se unger kaste i seg fisk, varmer selvsagt et mammahjerte.

Publisert: 20.12.2018 kl. 14:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?