Til hovedinnhold

Lise Finckenhagen: Grønnsaksretter

6. august 2021Aktuelt
MIDDAG PÅ 30: Denne pastaretten med fyldig saus av sautert aubergine og soltørket tomat er fiks ferdig på en halvtime.
MIDDAG PÅ 30: Denne pastaretten med fyldig saus av sautert aubergine og soltørket tomat er fiks ferdig på en halvtime.
Foto: Johanna Siring

Etter sommerens utskeielser er det tid for litt grønt på tallerkenen, og til middag kan du enkelt få i deg minst en av fem om dagen.

Fristende grønnsaksretter ønskes alltid varmt velkommen. Er du i tillegg svak for pasta kan jeg anbefale en tallerken nykokt pasta blandet sammen med en fyldig saus av sautert aubergine og soltørket tomat. Blandet med frisk basilikum og kremet ricotta blir gleden ekstra stor. Og topp gjerne litt parmesan oppå der igjen.

Og når vi først er inne på ost. En enkel grateng med squash, purre, feta og mozzarella er en gullgod lunsjrett. Toppet med sprø smuler og en dressing-variant av hakket kapers og marinerte artisjokker – får den kjapt noe middelhavsinspirert over seg.

GRØNNSAKSGRATENG: Denne gratengen er et godt alternativ til lasagne.
GRØNNSAKSGRATENG: Denne gratengen er et godt alternativ til lasagne.
Foto: Johanna Siring

Det samme kan sies om ovnsbakt blomkålhummus med krydderstekte kikerter. Blomkålen er som skapt for variasjon og alle mulige smaker, og baker du hvitløken sammen med blomkålen får den en sødmefull, rund og nøtteaktig smak som kler kikertmosen.

TWIST: En litt annerledes, men smakfull hummus med blomkål.
TWIST: En litt annerledes, men smakfull hummus med blomkål.
Foto: Johanna Siring

Ingen kjedelig middag med grønnsaker nei! Bare mykt, sprøtt, grønt, mettende og supergodt!

Publisert: 06.08.2021 kl. 10:13


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?