Lise Finckenhagen: Grønnsaksretter
Etter sommerens utskeielser er det tid for litt grønt på tallerkenen, og til middag kan du enkelt få i deg minst en av fem om dagen.
Fristende grønnsaksretter ønskes alltid varmt velkommen. Er du i tillegg svak for pasta kan jeg anbefale en tallerken nykokt pasta blandet sammen med en fyldig saus av sautert aubergine og soltørket tomat. Blandet med frisk basilikum og kremet ricotta blir gleden ekstra stor. Og topp gjerne litt parmesan oppå der igjen.
Og når vi først er inne på ost. En enkel grateng med squash, purre, feta og mozzarella er en gullgod lunsjrett. Toppet med sprø smuler og en dressing-variant av hakket kapers og marinerte artisjokker – får den kjapt noe middelhavsinspirert over seg.
Det samme kan sies om ovnsbakt blomkålhummus med krydderstekte kikerter. Blomkålen er som skapt for variasjon og alle mulige smaker, og baker du hvitløken sammen med blomkålen får den en sødmefull, rund og nøtteaktig smak som kler kikertmosen.
Ingen kjedelig middag med grønnsaker nei! Bare mykt, sprøtt, grønt, mettende og supergodt!
Publisert: 06.08.2021 kl. 10:13
Lag deg en gratis konto