Enkle, lette smaksbomber fra det asiatiske kjøkken
Nå som ribbefettet og marsipanen snart for alvor setter inn, er det fint å ha noen lette og smaksrike gane-rensere å ty til.
Særlig når jeg selv begynner å føle meg mer og mer som en stappet julepølse. Da er det gjerne det asiatiskinspirerte kjøkkenet jeg trekkes mot.
De enkle råvarene, i en herlig smaksbalanse og med knasende sprø grønnsaker. Du kommer langt med friske og ferske ingredienser, krydret med ingefær, chili, lime, sesamolje og frisk koriander.
Enkelte ganger kan det også være deilig å erstatte desserten med en god drink.
Denne gangen falt valget på en egentolkning av en mojito med pasjonsfrukt, som jeg nylig hadde gleden av å nyte. Du kan selvsagt droppe rom, hvis ønsket er en alkoholfri variant.
Men er det fest, så er det fest. Og spør du meg, er det ganske mye som blir enda litt bedre med en liten klunk brun rom og en klype uraffinert sukker.