Enkle, lette smaksbomber fra det asiatiske kjøkken

Lise Finckenhagen

Nå som ribbefettet og marsipanen snart for alvor setter inn, er det fint å ha noen lette og smaksrike gane-rensere å ty til.

Særlig når jeg selv begynner å føle meg mer og mer som en stappet julepølse. Da er det gjerne det asiatiskinspirerte kjøkkenet jeg trekkes mot.

De enkle råvarene, i en herlig smaksbalanse og med knasende sprø grønnsaker. Du kommer langt med friske og ferske ingredienser, krydret med ingefær, chili, lime, sesamolje og frisk koriander.

VARMENDE: En nudelsuppe varmer godt i kulda, og er kjapt å lage når du er fysen på friske smaker. Foto: Sara Johannessen/VG
VARMENDE: En nudelsuppe varmer godt i kulda, og er kjapt å lage når du er fysen på friske smaker. Foto: Sara Johannessen/VG
STEKT: Biff marinert med soyasaus, sesamolje og pepper gir nydelig, aromatisk smak. Foto: Sara Johannessen/VG
STEKT: Biff marinert med soyasaus, sesamolje og pepper gir nydelig, aromatisk smak. Foto: Sara Johannessen/VG
GLASERT: Søtt, friskt og litt syrlig er en deilig smakskombinasjon til kylling servert med ris. Foto: Sara Johannessen/VG
GLASERT: Søtt, friskt og litt syrlig er en deilig smakskombinasjon til kylling servert med ris. Foto: Sara Johannessen/VG

Enkelte ganger kan det også være deilig å erstatte desserten med en god drink.

Denne gangen falt valget på en egentolkning av en mojito med pasjonsfrukt, som jeg nylig hadde gleden av å nyte. Du kan selvsagt droppe rom, hvis ønsket er en alkoholfri variant.

Men er det fest, så er det fest. Og spør du meg, er det ganske mye som blir enda litt bedre med en liten klunk brun rom og en klype uraffinert sukker.

DESSERT: Mojito med pasjonsfrukt er perfekt å runde av måltidet med. Foto: Sara Johannessen/VG
DESSERT: Mojito med pasjonsfrukt er perfekt å runde av måltidet med. Foto: Sara Johannessen/VG
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?