Lise Finckenhagens italienske sommerfest

27. juli 2018Aktuelt
ITALIENSK INSPIRASJON: Blåskjellpasta er overraskende enkelt og veldig godt. Rund av måltidet med en myk bringebærdessert. Foto: Sara Johannessen
ITALIENSK INSPIRASJON: Blåskjellpasta er overraskende enkelt og veldig godt. Rund av måltidet med en myk bringebærdessert. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Hvitvinsdampede blåskjell, pasta, focaccia, mozzarellasalat og bringebær «tiramisu» gir den rette sommerstemningen på matbordet. 

Lange, lyse, late og varme dager er akkurat det sommeren skal være fylt med. Og god mat selvfølgelig! Og familie og gode mennesker samlet rundt bordet.

Når ting ikke er helt på stell, når det er litt kaos i svingene, når folk snakker livlig (og gjerne litt høylytt), barna løper og ler, mat og drikke blir sendt rundt, ingen er stivpyntede (bare veldig avslappede) og alle er glade – ja, da smiler livet på ekte. Med litt gestikulering i tillegg, nærmer vi oss en italiensk sommerfest. Og det forundrer med ikke om mange av rettene som blir servert rundt om på norske sommerbord allerede har hentet masse inspirasjon fra Italia.

Italienere er mestre på å få det enkle til å bli magisk. «Mammas kjøkken» er et kjøkken hvor råvarene spiller hovedrollen. Ispedd mye lidenskap og kjærlighet til maten, familien og selve livet. Ikke rart vi lar oss forføre. Og det må jo være en grunn til at italienske bestemødre lever evig og alle ser sunne og glade ut? Det er bare å hive seg på trenden «La dolce vita». For her skal det nytes, spises og gestikuleres!

Publisert: 27.07.2018 kl. 15:37
Oppdatert: 02.07.2021 kl. 10:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?