Lise Finckenhagens italienske sommerfest
Hvitvinsdampede blåskjell, pasta, focaccia, mozzarellasalat og bringebær «tiramisu» gir den rette sommerstemningen på matbordet.
Lange, lyse, late og varme dager er akkurat det sommeren skal være fylt med. Og god mat selvfølgelig! Og familie og gode mennesker samlet rundt bordet.
Når ting ikke er helt på stell, når det er litt kaos i svingene, når folk snakker livlig (og gjerne litt høylytt), barna løper og ler, mat og drikke blir sendt rundt, ingen er stivpyntede (bare veldig avslappede) og alle er glade – ja, da smiler livet på ekte. Med litt gestikulering i tillegg, nærmer vi oss en italiensk sommerfest. Og det forundrer med ikke om mange av rettene som blir servert rundt om på norske sommerbord allerede har hentet masse inspirasjon fra Italia.
Italienere er mestre på å få det enkle til å bli magisk. «Mammas kjøkken» er et kjøkken hvor råvarene spiller hovedrollen. Ispedd mye lidenskap og kjærlighet til maten, familien og selve livet. Ikke rart vi lar oss forføre. Og det må jo være en grunn til at italienske bestemødre lever evig og alle ser sunne og glade ut? Det er bare å hive seg på trenden «La dolce vita». For her skal det nytes, spises og gestikuleres!
Publisert: 27.07.2018 kl. 15:37
Oppdatert: 02.07.2021 kl. 10:20
Lag deg en gratis konto