Ti middager på under 20 minutter
Glem ferdigmat og mikrobølgeovn. Disse ti middagene er lette og lage, og du har dem på bordet innen 20 minutter.
Selv om det er vinter, kaldt og mørkt er det ikke alltid vi har lyst, eller tid, til å stå på kjøkkenet i flere timer for å få middagen på bordet. Men du trenger ikke å ofre smaken, fordi om du bruker litt mindre tid på å tilberede middagen.
Disse middagene er smakfulle og mettende selv om det tar deg under 20 minutter å lage dem.
Laks marinert i en frisk og syrlig blanding av limesaft, olivenolje, salt og pepper er knallgod og sunn hverdagsmiddag. Mangosalaten med grønn chili og pasjonsfrukt gjør virkelig susen.
Dette er en utrolig enkel, rask og smakfull rett som tar toppen et kvarter å lage. Passe hot, passe søt og passe syrlig - med helt rå squash!
Ok, litt ferdigmat kan vi ty til. Kjøp gode sei- eller koljekaker i ferskvareavdelingen og server med hjemmelaget gulrotmos og smørstekt løk. Sunt, godt og gjort i en fei.
En super rett for studenter som har litt knepent med penger, og for alle som har litt knepent med tid. Server gjerne med litt soyasaus, sweet chili eller ingefærsaus ved siden av.
Dette er den perfekte middagen for deg som elsker taco og pizza - og som vil ha det nå.
Bruk den soppen du får tak i, og lag en kremet, nydelig pastarett med fylte pastaputer som tortellini eller ravioli. Med hvitvin i sausen blir det til og med litt luksus i hverdagsmaten.
Prøv en litt annerledes salat til middag med sprøstekt bacon, syltet sopp og silkemykt, posjert egg! Forbinder du ikke posjerte egg med rask og lettlaget middag, kan du godt erstatte det med bløtkokt egg eller speilegg.
Det er mye og god mat i egg. Fylt med skinke og gulost, og gjerne litt friske urter - og med et par gode brødskiver ved siden av - blir det mettende middag i hverdagen.
Nudler trenger ikke å være kjedelig; pimp dem opp med enkle ingredienser som hvitløk, chili og lime - og server med sideflesk for skikkelig mettende hverdagsmat.
Yoghurtdressing med mynte og persille er fresht tilbehør til marinert kylling i pitabrød. server med salat, rødløkringer og sylteagurk.
NB! Her krever det litt forberedelser - du må legge kyllingen i marinaden kvelden før.
Publisert: 03.02.2015 kl. 16:45
Oppdatert: 04.03.2015 kl. 15:17
Lag deg en gratis konto