Til hovedinnhold

Ti middager på under 20 minutter

3. februar 2015Aktuelt
KJAPT OG GODT: Nudler med sideflesk og asiatiske smaker av lime, ingefær og chili er ferdig på et kvarter. Lett, kjapt og kjempegodt. Foto: Sara Johannessen
KJAPT OG GODT: Nudler med sideflesk og asiatiske smaker av lime, ingefær og chili er ferdig på et kvarter. Lett, kjapt og kjempegodt. Foto: Sara Johannessen

Glem ferdigmat og mikrobølgeovn. Disse ti middagene er lette og lage, og du har dem på bordet innen 20 minutter.

Selv om det er vinter, kaldt og mørkt er det ikke alltid vi har lyst, eller tid, til å stå på kjøkkenet i flere timer for å få middagen på bordet. Men du trenger ikke å ofre smaken, fordi om du bruker litt mindre tid på å tilberede middagen.

Disse middagene er smakfulle og mettende selv om det tar deg under 20 minutter å lage dem.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Laks marinert i en frisk og syrlig blanding av limesaft, olivenolje, salt og pepper er knallgod og sunn hverdagsmiddag. Mangosalaten med grønn chili og pasjonsfrukt gjør virkelig susen.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Dette er en utrolig enkel, rask og smakfull rett som tar toppen et kvarter å lage. Passe hot, passe søt og passe syrlig - med helt rå squash!

Foto: Mette Møller/Fotballmat
Foto: Mette Møller/Fotballmat

Ok, litt ferdigmat kan vi ty til. Kjøp gode sei- eller koljekaker i ferskvareavdelingen og server med hjemmelaget gulrotmos og smørstekt løk. Sunt, godt og gjort i en fei.

Foto: Maria Tveiten Helgeby
Foto: Maria Tveiten Helgeby

En super rett for studenter som har litt knepent med penger, og for alle som har litt knepent med tid. Server gjerne med litt soyasaus, sweet chili eller ingefærsaus ved siden av.

Foto: godt.no
Foto: godt.no

Dette er den perfekte middagen for deg som elsker taco og pizza - og som vil ha det nå.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Bruk den soppen du får tak i, og lag en kremet, nydelig pastarett med fylte pastaputer som tortellini eller ravioli. Med hvitvin i sausen blir det til og med litt luksus i hverdagsmaten.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Prøv en litt annerledes salat til middag med sprøstekt bacon, syltet sopp og silkemykt, posjert egg! Forbinder du ikke posjerte egg med rask og lettlaget middag, kan du godt erstatte det med bløtkokt egg eller speilegg.

Foto: Mette Møller/Fotballmat
Foto: Mette Møller/Fotballmat

Det er mye og god mat i egg. Fylt med skinke og gulost, og gjerne litt friske urter - og med et par gode brødskiver ved siden av - blir det mettende middag i hverdagen.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Nudler trenger ikke å være kjedelig; pimp dem opp med enkle ingredienser som hvitløk, chili og lime - og server med sideflesk for skikkelig mettende hverdagsmat.

Foto: Trygve Indrelid
Foto: Trygve Indrelid

Yoghurtdressing med mynte og persille er fresht tilbehør til marinert kylling i pitabrød. server med salat, rødløkringer og sylteagurk.

NB! Her krever det litt forberedelser - du må legge kyllingen i marinaden kvelden før.

Publisert: 03.02.2015 kl. 16:45
Oppdatert: 04.03.2015 kl. 15:17


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?