Ren kjærlighet
Eller egentlig, rent sukker. Karamell er noe av det nærmeset vi kan komme ren lykke.
Karamell er egentlig bare rent sukker. Som langsomt (og kjærlig) varmes opp til over 150 grader. Det er hett! Og det blir karamell. Karamell kan brukes som fyll i sjokolader. Som smakstilsetning i puddinger. Som saus til dessert.
Og som knekk i kjeks, saus i muffins og for å gjøre popcornet litt ekstra sprøtt, som i dagens oppskrifter.
Sjokolade og karamell er en garantert vellykket kombinasjon – som i karamell- og sjokoladekjeksene.
Saftige karamellmuffins toppes med karamellsaus (eller -glasur, da) og hakkede valnøtter.
Karamell-semifreddo'en tar kortere tid enn om du skulle dratt i butikken og kjøpt is - og hvor mye diggere er det ikke med en som er hjemmelaget?
Vi er mest vant til salt popcorn her til lands, men har fått litt smaken på salt karamell – derfor lar vi oss inspirere litt amerikanerne og lager karamellpopcorn. Server gjerne med myntecola ved siden av.