Tre ting vi kommer til å savne med Grand Café

KLASSIKERE: Smørbrødene og dessertbordet står på vår savn-liste når Grand Café stenger. Foto: Grand Hotel (Innhentet tillatelse)
KLASSIKERE: Smørbrødene og dessertbordet står på vår savn-liste når Grand Café stenger. Foto: Grand Hotel (Innhentet tillatelse)
Martine Lunder Brenne
Martine Lunder Brenne

Høye smørbrød, varm sjokolade og et overdådig kakebord. Godt har samlet rettene vi vil fortsette å drømme om når Grand Café stenger dørene.

Det var Dagens Næringsliv som først meldte at den ærverdige restauranten på Grand Hotel skal stenge etter hele 141 år.

Med stammiser som Henrich Ibsen og Edvard Much, har restauranten nærmest blitt en institusjon i Oslo - uten at det har klart å holde dem fra å gå med åtte millioner i underskudd.

Det er i alle fall ikke disse rettenes skyld - tror vi. Vi vet om flere godsaker som ikke går i glemmeboken med det første - i stedet må vi lete etter oppskrifter så vi kan lage dem selv.

Er du enig? Diskutér i kommentarfeltet!

Det er ingen tvil om at Grand Café er mest kjent for den bugnende smørbrødbuffeten, og ett av de beste er det med gravlaks og sennepssaus. Å få ta flere av disse har være grunn nok til å velge buffeten, også fordi man da kan sitte ekstra lenge (når man først har tømt lommeboken) - og kanskje se en kjendis eller to bli intervjuet i et hjørne.

Heldigvis har vi oppskrift på en skikkelig middagsvariant av denne - se bare her.

Å få servert kakao i en nydelig porselenskopp plassert på en hvit duk er noe for seg selv. I kakaoen til Grand er det både kanel og kardemomme - og selvsagt en raus dæsj med krem på toppen. Selv når kontoen har nærmet seg tom, har det føltes innafor å spandere på seg en kopp luksuskakao en kald vinterdag.

Nå får vi kjøpe fine kopper og lage vår egen - for eksempel med denne oppskriften.

Den siste tingen vi kommer til å savne med Grand Café, er dessertbuffeten, i overdådig stil med resten av lokalet. Her skal du ha rutinert dessertmage for å få plass til en smak av alt - men det er faktisk verdt å ligge i fosterstilling et par timer i etterkant for å gjøre nettopp det.

Å gjenskape et dessertbord av slike dimensjoner er i mest laget for de fleste, men inviterer du vennegjengen til brunsj (én må lage gulrotkake, én ostekake og to kan gå sammen om en litt komplisert panna-cotta) - så er du langt på vei.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?