Syv bryllupskaker vi drømmer om

TIL DEN STORE DAGEN: Denne fantastiske bryllupskaken med et geode-«krater» i midten vil nok være «snakkisen» i ethvert bryllup den figurerer i.
TIL DEN STORE DAGEN: Denne fantastiske bryllupskaken med et geode-«krater» i midten vil nok være «snakkisen» i ethvert bryllup den figurerer i.
Isabel Bech

Hent inspirasjon fra disse vakre kakene. 

Trenger du inspirasjon til et forestående bryllup eller kanskje du bare vil drømme deg bort i fantastiske kaker? Da bør du isåfall fortsette å lese. Motemagasinet Vogue har nemlig laget en oversikt over 10 trender innen bryllupskaker, og vi har plukket ut noen favoritter herfra, samt lagt til noen av våre egne yndlingstrender. Det burde dermed finnes noe for enhver smak her, enten du vil ha en tradisjonell kake eller vil finne noe utenom det vanlige.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Marmor har virkelig fått en oppsving de senere årene, og trenden vil rett og slett ikke slippe taket. Dersom også du har falt for denne stilen kan kanskje en kake med marmordekor være noe for deg. Denne bryllupskaken er både delikat og fin, og gulldetaljene og blomsten gir «det lille ekstra» til det ellers minimalistiske uttrykket.

Denne drømmen av en kake er dekorert med en spesiell sukker-glasur formet som mineralsteiner. Resultatet er rett og slett utrolig vakkert, og ser svært realistisk ut. Disse kakene går nå sin seiersgang på nettet, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Om ditt lokale bakeri får til å lage en slik kake vites ikke, men den er iallefall fin som inspirasjon.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

«Ombré» er rett og slett en fargeteknikk som går ut på å gjøre en farge gradvis mørkere innenfor samme fargeskala. Denne trenden har vært spesielt populær innen hårfarging, men også bryllupskaker kan bli virkelig fine i en gradert fargeskala.

Bryllupskaken trenger slettes ikke være en tradisjonell hvit kake. En sort kake er utradisjonelt, men veldig, veldig stilig. Dekoren kommer virkelig til sin rett, og dersom du vil gjøre noe litt annerledes er muligens dette veien å gå. Fint er det hvertfall!

Hvem har egentlig sagt at bryllupskaken må være en kake? Et tårn av cupcakes istdenfor én kake har vært et populært bryllupsinnslag siden cupcakes gjorde sitt inntog i bakeverdenen, men et tårn av smultringer fungerer vel så bra. En gøyal kake til et gøyalt bryllup!

Dersom du og/eller din kommende ektefelle er spesielt interessert i en film, bok eller lignende, kan det jo være morsomt å inkorporere dette i bryllupet. Star Wars-kaken over er dessuten et eksempel på et fint kompromiss dersom én av dere er ihuga fan, mens den andre vil gå den mer tradisjonelle veien.

Blomster og bryllup går hånd i hånd, og bryllupskaken er intet unntak. Marsipan- og fondantroser er absolutt fine de, men friske blomster gjør virkelig kaken ekstra fin og spesiell. Roser, nellik, lavendel og syriner er alle eksempler på spiselige blomster som passer ypperlig på bryllypskaken.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?