Det beste jeg vet med Gregory Paul: Har alltid franske østers og champagne i kjøleskapet
Den franske kjendiskokken og «MasterChef»-dommeren Gregory Paul er opptatt av at alle skal glede seg over å være sammen under måltidene. Og er han alene har han alltid noe godt på lur i fryseboksen.
I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet kjendiskokk Kjartan Skjelde, bakeblogger Kristine Ilstad og Michelin-kokken Espen Holmboe Bang.
Denne uken har vi snakket med Gregory Paul (41) som for tiden er aktuell som dommer i en ny sesong av realitykonkurransen «MasterChef» på TV3.
– Hva er din frokostfavoritt?
– Det varierer med omgivelser jeg er i. I Oslo er det røkelaks fra min venn Fredrik, posjert
egg, agurk med grov salt, ansjos og ferskt brød. Når jeg er i Frankrike blir det fersk baguette, smør og croissants! Hvis jeg er i Italia er favoritten tomatsalat med mozzarella
di buffala, basilikum og Parmaskinke.
– Hva er din favorittmiddag?
– En familiemiddag hvor alle gleder seg å være sammen for å dele god mat og gode øyeblikk. Når det gjelder mat, elsker jeg å ha en helstekt Bresse-kylling med masse hvitløk, spinat og hjemmelaget potetpuré.
– Hva er ditt favorittgodteri- eller snacks?
– Mørk sjokolade med hasselnøtter eller alt med mandelsmak som for eksempel makroner, calisson og marsipan.
– Hva liker du aller best å servere?
– Jeg elsker å servere gjøkalv, helst fransk som bare har fått melk og aldri spist gress. Den har en spesiell smak med litt sødme og en lys farge. Jeg elsker å servere den med kalvesjy, morkler og asparges når det er sesong for det.
– Hva er din favorittingrediens?
– Hvitløk og smør som er vanlig blant franskmenn.
– Hva har du alltid i kjøleskapet?
– Fransk grov sennep fra Meaux, kapers, oliven, ansjos, parmesan, franske østers og champagne.
– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?
– En skarp kniv og min lille Microplane (rivjern, red.anm.)
– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?
– Sous vide-maskin, det er blitt overbrukt og jeg syns at man ødelegger strukturen på kjøttet eller fisken. Alt blir helt bløtt og mykt.
– Hva var det beste du visste da du var liten?
– Kanin i gelé fra min oldemor. Jeg har prøvd å kopiere oppskriften, men jeg har aldri fått til den samme smaken.
– Hvor vil du helst reise?
– Japan er en destinasjon jeg aldri har vært i. Jeg er veldig nysgjerrig på å bli mer kjent med matkulturen der, og da snakker jeg ikke om sushi - men alt annet.
– Hva spiser du når du er alene hjemme?
– Jeg har alltid noe på lur i fryseskapet, som for eksempel rester fra en gryte.
Publisert: 23.09.2016 kl. 10:56
Oppdatert: 24.09.2016 kl. 12:53
Lag deg en gratis konto