Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med Gregory Paul: Har alltid franske østers og champagne i kjøleskapet

23. september 2016Aktuelt
MATGLAD: Denne høsten er Gregory Paul tilbake på TV-skjermen sammen med MasterChef-kollega Kjartan Skjelde. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
MATGLAD: Denne høsten er Gregory Paul tilbake på TV-skjermen sammen med MasterChef-kollega Kjartan Skjelde. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Camilla Christensen
Camilla Christensen

Den franske kjendiskokken og «MasterChef»-dommeren Gregory Paul er opptatt av at alle skal glede seg over å være sammen under måltidene. Og er han alene har han alltid noe godt på lur i fryseboksen.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet kjendiskokk Kjartan Skjelde, bakeblogger Kristine Ilstad og Michelin-kokken Espen Holmboe Bang.

Gregory Paul

Født: 4. august 1975
Bor i: Oslo
Sivilstatus: Samboer
Jobb: Freelance. Nå dommer i «Masterchef»
Foto: TV3
Gregory Paul Født: 4. august 1975 Bor i: Oslo Sivilstatus: Samboer Jobb: Freelance. Nå dommer i «Masterchef» Foto: TV3

Denne uken har vi snakket med Gregory Paul (41) som for tiden er aktuell som dommer i en ny sesong av realitykonkurransen «MasterChef» på TV3.

– Hva er din frokostfavoritt?

– Det varierer med omgivelser jeg er i. I Oslo er det røkelaks fra min venn Fredrik, posjert

egg, agurk med grov salt, ansjos og ferskt brød. Når jeg er i Frankrike blir det fersk baguette, smør og croissants! Hvis jeg er i Italia er favoritten tomatsalat med mozzarella

di buffala, basilikum og Parmaskinke.

– Hva er din favorittmiddag?

– En familiemiddag hvor alle gleder seg å være sammen for å dele god mat og gode øyeblikk. Når det gjelder mat, elsker jeg å ha en helstekt Bresse-kylling med masse hvitløk, spinat og hjemmelaget potetpuré.

– Hva er ditt favorittgodteri- eller snacks?

– Mørk sjokolade med hasselnøtter eller alt med mandelsmak som for eksempel makroner, calisson og marsipan.

– Hva liker du aller best å servere?

– Jeg elsker å servere gjøkalv, helst fransk som bare har fått melk og aldri spist gress. Den har en spesiell smak med litt sødme og en lys farge. Jeg elsker å servere den med kalvesjy, morkler og asparges når det er sesong for det.

– Hva er din favorittingrediens?

– Hvitløk og smør som er vanlig blant franskmenn.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Fransk grov sennep fra Meaux, kapers, oliven, ansjos, parmesan, franske østers og champagne.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– En skarp kniv og min lille Microplane (rivjern, red.anm.)

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Sous vide-maskin, det er blitt overbrukt og jeg syns at man ødelegger strukturen på kjøttet eller fisken. Alt blir helt bløtt og mykt.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Kanin i gelé fra min oldemor. Jeg har prøvd å kopiere oppskriften, men jeg har aldri fått til den samme smaken.

– Hvor vil du helst reise?

– Japan er en destinasjon jeg aldri har vært i. Jeg er veldig nysgjerrig på å bli mer kjent med matkulturen der, og da snakker jeg ikke om sushi - men alt annet.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Jeg har alltid noe på lur i fryseskapet, som for eksempel rester fra en gryte.

Publisert: 23.09.2016 kl. 10:56
Oppdatert: 24.09.2016 kl. 12:53


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?