Folk går mann av huse for denne vannmelonisen

4. juli 2017Aktuelt
POPULÆR: Konditor Dominique Ansel har fått stor oppmerksomhet de siste årene sine for sine spennende spiselige kreasjoner. Foto: Skjermdump - @dominiqueansel/Instagram/Emmanuel Dunand/AFP
POPULÆR: Konditor Dominique Ansel har fått stor oppmerksomhet de siste årene sine for sine spennende spiselige kreasjoner. Foto: Skjermdump - @dominiqueansel/Instagram/Emmanuel Dunand/AFP

Det er en vannmelon.. Det er en is.. Det er en vannmelonis!

Dette er ikke første gang Dominique Ansel har skapt elleville tilstander med sine søte kreasjoner. I 2013 stod folk i kø før bakeriet åpnet for å få en bit av hans cronut - en hybrid mellom croissanter og donuts. Året etter kom både The Waffogato og Cookie Shots.

Nå går folk nok en gang mann av huse for å få tak i Ansels siste kreasjon: What-a-Melon Soft Serve. Dette er en tykk skive vannmelon som hules ut i midten, for så å fylles med hjemmelaget vannmelon-softis. Melonen blir deretter pyntet med sjokolade-«frø», før det hele toppes med litt havsalt.

Det første bildet han la ut av desserten har nå over 14 000 likes, matmagasinet Food & Wine kaller den «peak summer», og Popsugar omtaler den som «sommerdesserten du alltid har drømt om».

- Konditoren har ikke sluttet å wow-e oss siden han først introduserte oss til sin mest kjente dessert, croissant-donut-kreasjonen «cronut», i 2013, skriver Food & Wine.

Kom til USA

Desserten skulle egentlig kun selges i Ansels utsalg i Tokyo, Dominique Ansel Bakery Japan.

Etter at musikeren Questlove la ut en Instagram-post og undret over hvordan han kunne overtale Ansel til å få desserten til New York, la Ansel kjapt ut en ny post der han kom med nyheten om at What-a-Melon Soft Serve også skulle komme til USA i en kort periode.

Køer

I et bilde på konditorens Instagram-profil ser man en stor kø med mennesker utenfor bakeriet.

- God lørdag, alle sammen! Ja, det er meg i iskremvinduet som lager *vannmelon*-softis til våre gjester. Kom innom og si hei, og takk for at dere holder ut i varmen.» skriver han.

I en video Ansel har lagt ut ser man hvordan vannmelondesserten fylles til randen med softis. Han skriver:

- Jeg tror vi må ha jobbet oss gjennom minst 100 hele *vannmeloner* de seneste dagene. Nest siste dag med vannmelon-softis!

Selv om desserten hadde sin siste salgsdag i New York 7/4, er den fortsatt å finne i Tokyo-filialen i Omotesando, Tokyo.

Sølete

SJOKOLADE: Manuela Kjeilen foretrekker å dyppe vannmelonbiter i sjokolade, enn å fylle den med iskrem som Dominique Ansel. Foto: Sara Johannessen/VG
SJOKOLADE: Manuela Kjeilen foretrekker å dyppe vannmelonbiter i sjokolade, enn å fylle den med iskrem som Dominique Ansel. Foto: Sara Johannessen/VG

Manuela Kjeilen er kokebokforfatter og står bak bakebloggen Passionforbaking. Hun er skeptisk til vannmelonisen.

- Vannmelon inneholder så mye vann, så jeg liker ikke tanken på å fylle den med is. Det hadde blitt for sølete. Jeg spiser heller vannmelon alene eller med litt sjokolade, sier Kjeilen.

Bloggeren tror Dominique Ansels kreasjoner blir så populære blant folk fordi de er unike.

- Det at du er unik gjør deg stor på Internett. Da får du en wow-faktor, sier Kjeilen.

Bakebloggerens store sommerfavoritt er hjemmelagde «sorbetpops»:

- Da blander jeg frosne bringebær med litt søt kondensert melk, sitron og lakris, og fryser dem i former. Da får du en is som er både syrlig, søt og salt - og jeg elsker sånt, sier Kjeilen.

Ta bilde av din vannmelon-dessert, merk bildet med #godtno og post det på Instagram. De beste bildene deler vi på Instagrammen vår!

Publisert: 04.07.2017 kl. 16:14
Oppdatert: 05.07.2017 kl. 09:02


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?