Lise Finckenhagens nyttårsmeny: Enkel nyttårsfest med helstekt entrecôte

28. desember 2017Aktuelt
FESTMÅLTID: Det trenger ikke være komplisert for å smake godt. Klink til med helstekt entrecôte med hjemmelaget béarnaise, fløtegratinerte poteter og aspargessalat. Foto: Sara Johannessen / VG
FESTMÅLTID: Det trenger ikke være komplisert for å smake godt. Klink til med helstekt entrecôte med hjemmelaget béarnaise, fløtegratinerte poteter og aspargessalat. Foto: Sara Johannessen / VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Nyttårsmenyen som er like enkel å lage som å like: Biff og béarnaise med fløtegratinerte poteter og en imponerende isbombe til dessert.  

Selveste nyttårsaften står for tur. Årets siste dag skal feires med fyrverkeri på himmelen, stjerneskudd i hånden, engler i snøen og fest på bordet. Spis, drikk (med måte selvsagt) og nyt – det har du sikkert fortjent! Og best av alt; du har et flunkende nytt år proppfullt av nye muligheter foran deg.

Men først må vi ta oss av serveringen. I år har jeg valgt en nyttårsmeny som faller i smak hos de aller fleste jeg kjenner. Den er nesten like enkel å lage som den er å like - nesten. Og avslutningen vil garantert imponere, selv om den faktisk legger opp til et par juksetriks underveis. Det er hvis du ser på ferdigkjøpt is og sorbet som juks, vel og merke.

Festen starter med en sprudlende punsj med granateple, og fargerike osteboller. Granateplelaken kan du klargjøre god tid i forveien, men selve blandingen må skje rett før servering. Ostebollene kan også rulles i god tid før gjestene kommer. Alt ligger altså til rette for en god start helt på slutten av året.

Som hovedrett klinker jeg til med en klassiker det er nesten helt umulig ikke å trekke på smilebåndet av. Biff og béarnaise! Ferdig snakka. Et stort og saftig stykke helstekt entrecôte med en hjemmelaget bearnaise det er pisket så mye kjærlighet og omsorg inn i, at det er lett å bli rørt når kjøttet ligger på tallerkenen under et fløyelsmykt gyllengult sauseteppe.

Raketter og stjerneskudd er flott, men flamberte isbomber smaker best. En perfekt avslutning og en herlig start på det nye året.

Godt nytt år!

Publisert: 28.12.2017 kl. 13:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?