Lise Finckenhagens kyllingbrystspesial

EN FUGL PÅ TALLERKEN: Fylte kyllingbryst med mozzarella, basilikum og soltørket tomat eller en kremet pasta med fløte, parmesan og kylling. Foto: Sara Johannessen
EN FUGL PÅ TALLERKEN: Fylte kyllingbryst med mozzarella, basilikum og soltørket tomat eller en kremet pasta med fløte, parmesan og kylling. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Baconsurret kyllingfilet, fylte kyllingbryst og kremet pasta med kylling - det er mange måter å lage kylling på.

Kylling er et hyppig innslag på middagsbordet rundt om i hele verden. Brystet er en høyt elsket råvare som er rask og enkel å tilberede. I tillegg er det møre og delikate kjøttet mottakelig for nesten alle slags smaker, og kan av den grunn varieres i det uendelige enten det dreier seg om hverdag, fest eller festlige hverdager. I dagens saftige og enkle oppskrifter er brystene utgangspunktet. Kyllingfilet surret i bacon for så å pensles med en hvitløk- og honning-«glaze», er en særdeles tilfredsstillende rett. Du kan droppe «glazen» hvis du vil det, men du verden så godt det er med den søte overflaten mot det salte og røkte baconet.

Den fylte varianten med soltørket tomat, mozzarella og basilikum får smaksløkene raskt til å peke i retning av Italia. Og en kremet pasta rik på smak, fløte og parmesan er bare skikkelig snadder. Husk det lille trikset med å bruke litt av kokevannet fra pastaen i sausen. Stivelsen i vannet er med på å tykne sausen, og sausen oppleves som veldig saftig og kremet - uten at den blir for mektig.

Selv foretrekker jeg å bruke store og saftige bryst fra glade fugler, med eller uten skinn ettersom hva de skal brukes til. Det får være litt opptil hver enkelt hvor mye man ønsker å legge i råvaren, for her finnes det etter hvert ganske mye å velge mellom. Kvalitetsforskjellene er ofte ganske store og de aller billigste er nokså sjeldent de aller beste.

Som sagt så mange ganger før: «En fugl på tallerkenen er uansett bedre enn ti på taket»… (eller hvordan var nå dette ordtaket igjen…)

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?