Ukens matblogg: Sommersalat med asparges, skinke, jordbær og melon

4. juni 2015Aktuelt
DELIKAT: Vask og skyll asparges, knekk den ved sitt naturlige knekk-punkt, og stek den i smør noen få minutter. Dryss over maldonsalt og kutt de andre råvarene så er sommeren servert. Foto: Elin Larsen
DELIKAT: Vask og skyll asparges, knekk den ved sitt naturlige knekk-punkt, og stek den i smør noen få minutter. Dryss over maldonsalt og kutt de andre råvarene så er sommeren servert. Foto: Elin Larsen

Her får du sommerens beste smaker i én og samme skål.

Ukens matblogger Elin Larsen (42)Jobber som miljøarbeider og kursarrangør i mindfulness.Bor i Trondheim.Favorittråvaren er løk.Når jeg lager mat så liker jeg å eksperimentere.Blogg: elinlarsen.netFoto: Elin Larsen
Ukens matblogger Elin Larsen (42)Jobber som miljøarbeider og kursarrangør i mindfulness.Bor i Trondheim.Favorittråvaren er løk.Når jeg lager mat så liker jeg å eksperimentere.Blogg: elinlarsen.netFoto: Elin Larsen

- Asparges er min favorittråvare nå på sommeren, sammen med vannmelon og jordbær. Derfor tenkte jeg at jeg kunne kombinere dem i en frisk sommersalat, sier ukens matblogger Elin Larsen til Godt.

- Årets asparges kom hit i mai sammen med både jordbær og vannmelon. Den dagen var det veldig flott og varmt vær her i Trøndelag og det satte kreativiteten i sving, forteller hun.

- Er du vegetarianer kan du bytte ut skinken ut med for eksempel hvite bønner, sier hun.

- Er du ekstra sulten kan du servere sommersalaten som tilbehør til en saftig kylling, baconsurret svinefilet eller nygrillet hvit fisk. Men da ville jeg byttet serranoskinken med grønn bladsalat, forklarer Elin.

Ingredienser for 2 personer

Brødkrutonger

  • 1 hvit brød, ferskt eller en dags gammelt
  • god ekstra virgin olivenolje
  • maldonsalt

Salat

  • 10 grønne miniasparges
  • 200 gram jordbær
  • 200 gram vannmelon
  • 100 gram mozarella
  • 150 gram serranoskinke
  • litt fersk basilikum
  • Saften av 1/2 sitron eller 1 ts balsamico
  • litt olivenolje

Slik gjør du

Elin bruker omtrent 10 minutter på å lage sommersalaten. Pluss 15 minutter på å lage brødkrutonger.

Start med å lage brødkrutonger. Fjern skorpen på brødet og skjær i like store terninger. Fordel dem utover et papirkledd stekebrett, ringle over olje og dryss over maldonsalt. Stek krutongene omtrent i 15 minutter på 180 grader, snu krutongene midt i steketiden. Avkjøl og oppbevar i tett glass.

Lag salaten mens krutongene avkjøles.

Knekk av den nederste delen av stilken på asparges og kutt de i 4 deler. Stek aspargesbitene i smør, omtrent 2-3 minutter på middels varme. Dryss over litt maldonsalt, nykvernet pepper. Skvis gjerne over litt sitronsaft.

Skyll jordbærene godt og del dem i fire. Kutt melonen i terninger. Skjær mozarella i terninger, og riv spekeskinken i passelige biter.

Bland asparges, jordbær, melon, mozzarella, spekeskinke og brødkrutongene i en bolle. Dryss over sitronsaft eller balsamico, olivenolje og nykvernet pepper.

Nyt smaken av sommer!

Publisert: 04.06.2015 kl. 12:00


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?