Oppskriftene på «Hele Norge baker»-Bjørn-Alis beste kaker
Sjokoladedrømkake, eplecupcakes og blåbærkake. Her er «Hele Norge baker»-favoritten Bjørn-Ali Abdullahs (33) egne favorittoppskrifter.
33-åringen fra Moss har imponert norske seere med sitt øye for detaljer i de første episodene av suksessen «Hele Norge baker» på TV3. Bakeeventyret startet kun for tre år siden for hans egen del, og siden da har Abdullah vært hektet hobbybaker.
- Det første året baket jeg over 800 kaker som jeg gav bort til venner, familie og kollegaer. Jeg klarte ikke å stoppe, det var så gøy, sier Bjørn-Ali Abdullah til Godt.no.
Årene etter har han brukt mye tid på å se på bakeprogrammer som «Cakeboss» og «Ultimate cake off».
- Her henter jeg inspirasjon og tips til hvordan jeg kan bake bedre. Hvis de gjør en teknikk eller sier et navn på et produkt går jeg rett på dataen og søker opp hvordan jeg lager det. Så du kan si at det er den eneste utdanningen jeg har i baking og kakepynting.
På «Hele Norge baker» har Bjørn-Ali vist frem sine bakeferdigheter, og ifølge hobbybakeren er det ikke tilfeldig at han bruker mye tid på pyntingen.
– Smaken på bakverket vises jo ikke på skjermen. Derfor prøver jeg også å få til et fint utseende, slik at folk der hjemme kan få en opplevelse når de ser på programmet. Jeg gir alltid hundre prosent når jeg lager kaker, for man vet aldri hvem som skal se og smake på dem, sier Abdullah.
Han har også imponert seerne med sin hastighet og rolige vesen på kjøkkenet, men til Godt.no kan han avsløre at ikke alltid har det slikt inni seg.
- Jeg er veldig mye mer stresset enn det vises på TV, men jeg har baket såpass mange ganger at jeg vet hvordan ting skal gjøres, og hvor lang tid det tar.
- Hvor henter du inspirasjon fra?
- Over alt! I butikken, når jeg er ute og går tur, når jeg ser på TV – da tenker jeg «Er dette noe jeg kan bruke til en kake»? Det er veldig viktig for meg at jeg aldri gjør noe halvveis, siden en kake fortjener litt pynt. Det er så kjedelig når folk gjør det samme som de har gjort hele livet, man må legge litt flid i kaken. Da blir den både en fryd for smaksløkene og øynene, sier han.
Skal du ha besøk og du har ikke noe å servere? La Bjørn-Alis oppskrifter inspirere deg, og ta steget inn i hans verden av drømmekaker!
BJØRN-ALIS SJOKOLADEDRØMKAKE
25 biters
Du trenger:
10 romtempererte egg
350 gram sukker
300 gram mel
60 gram kakao
2 ts vaniljestang
Saften fra en halv appelsin
Fremgangsmåte:
Bland egg, sukker og frø fra en vaniljestang og pisk dette på høy hastighet i en kjøkkenmaskin til eggedosis, omtrent 10 minutter. Tilsett appelsinsaft og kjør maskinen på lav hastighet i 3 min. Sikt mel, kanel og kakao over i en bolle som er stor nok til å romme alle ingrediensene. Vend eggedosisen forsiktig inn. Overfør til en smurt form og stek ved 185 grader i 30-40 minutter.
Sjokoladedrømkrem
Du trenger:
7,5 dl fløte
3 ss sjokoladepudding
4 ss sjokoladepulver
Bland alt og pisk til en nydelig krem.
BJØRN-ALIS BLÅBÆRKAKE
25 biters
Du trenger:
10 romtempererte egg
350 gram sukker
300 gram mel
60 gram potetmel
2 ts kanel
1 vaniljestang
Saften fra en halv sitron
200 gram ferske frosne blåbær (OBS: Det betyr at du må kjøpe dem ferske og så fryse dem, ikke kjøp ferdigfrosne)
Fremgangsmåte:
Bland egg, sukker og frø fra en vaniljestang, og pisk alt fort i en kjøkkenmaskin i 10 minutter
Hell så i sitronsaften og spisk sakte i tre min
Sikt mel, kanel og kakao og ha så oppi eggedosisen og vent alt dette sakte inn
Hell de frosne blåbærene i røra, og rør sakte inn
Stek ved 185 grader i 30 minutter
Blåbærskrem
Du trenger:
7,5 dl fløte
4 ss melis
4 ss klumpfri blåbærsyltetøy
Bland alt og pisk til en nydelig blåbærkrem.
Bjørn-Alis Eplecupcakesmed honning og kanel
25 stk
Du trenger:
4 romtempererte egg
250 gram sukker
5 dl mel
2 ts bakepulver
3 ts kanel
2 stk epler
4 ss honning
250 gram meierismør
2 dl melk
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis
Kutt eplene i små terninger og rør inn med kanel
Varm honningen i mikro og rør inn med eplebitene
Ha smøret i en kjele og smelt det på lav varme, ha deretter i melken Sikt mel og bakepulver, og hell det i eggedosisen sammen med smør/melkeblandingen og rør forsiktig.
Hell de honningglaserte eplebitene
Fyll de 25 papirformene
Stek ved 175 grader i 18 minutter
Ostekremtopping
Du trenger:
500 gram romtemperert usaltet smør
2 ss vaniljeekstrakt
500 gram melis
200 gram Philadelfiaost naturell
Pisk fort sammen smøret, viljeekstrakten og melisen i 5 minutter. Ha så i philadelfiaosten og pisk videre i 2 minutter – så er den klar. Sprøyt den på eplecupcakene og ha på litt kaneldryss.