Middag i en pai

13. november 2012Aktuelt
Prøv en pai til middag. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Aina Hole.)
Prøv en pai til middag. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Aina Hole.)

I dag byr vi på åtte gode paioppskrifter.

Lett å lage og lett å like - du kan godt servere middagen i en paiform. De trenger gjerne litt tid i stekeovnen, men selve tilberedningen trenger slett ikke å ta så lang tid. Mens du venter på at paien skal steke ferdig, kan du lage en frisk salat, dekke bordet og pakke treningsbagen. Pai er også godt som restemat, så du kan gjerne ta med et stykke til lunsj på skolen eller jobb dagen etter.

Sopp er kjempegodt i pai; lag et fyll med sjalottløk, kantareller og ramsløk i crème fraîche. Ønsker du en litt magrere paivariant kan du prøve en pai med mager paibunn laget med cottage cheese, den fyller du med skinke, sjampinjong, purre og paprika. Den mest tradisjonelle paien av alle er kanskje franske Quiche Lorraine, den fylles med egg, fløte og bacon.

Renskåret, strimlet biffkjøtt kan også brukes som paifyll, grønne oliven og grønne bønner passer kjempegodt til. Paien kan også gjøres litt gresk, da fyller du den med tomater, rødløk, sorte oliven og fetaost - med ferdig frossen butterdeig har du denne paien ferdig på en halv time. Mens vi først er inspirert av Middelhavet, kan du lage en Middelhavspai, også med fetaost og tomater, men denne er smakt til med timian, vårløk og hvitløk.

Den tradisjonelle tacoen kan også komme i paiform, fyll paien med kyllingkjøttdeig og bacon krydret med tacokrydder sammen med mais og paprika - dekk den med ost og topp med nachochips. Aller enklest er kanskje ostepaien, den fylles med gulost og kokt skinke - og litt strimlet vårløk.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:51
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?