Seks oppskrifter med scampi
Deilige middager med fine skalldyr.
I Norge bruker vi betegnelsen scampi om både tiggerreker og sjøkreps; oppskriftene under passer like godt om du bruker det ene eller det andre.
Søte skalldyr passer godt som en hovedrett alene, på spyd med paprika med grillsaus og honning eller sammen med grillet biff eller svinefilet.
Prøv en av disse seks spennende oppskriftene med scampi:
Grillet scampi sweet and hot
En fantastisk rett hentet fra Asia! Her blander vi spicy scampi med grillet ananas og en nydelig nudelsalat.
Grillet scampi sweet and hot. (Foto: FVN-TV.)
Scampi på spyd
Spyd er alltid populært og veldig ofte godt. Her kommer spydet med scampi og paprika.
Scampi på spyd. (Foto: Vegard Eggen.)
Spyd med svinefilet og scampi
Her er en grillspydvariant med svinefilet og scampi. En utrolig god kombinasjon.
Spyd med svinefilet og scampi. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)
Spicy tomatsuppe
Denne tomatsuppen er herlig hot og med masse smak. Scampi setter prikken over i'en.
Spicy tomatsuppe. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Astrid Hals.)
Biff med scampi
Surf and turf er et kjent amerikansk begrep som betegner miksen av mat fra land og hav.
Biff med scampi. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Alf Børjesson.)
Hvit risotto
Deilig risotto med parmesan, vårløk, reker, scampi og ruccola.
Hvit risotto. (Foto: Gidske Stark.)
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Lag deg en gratis konto