Nye eller gamle poteter
Prøv en av disse mer eller mindre tradisjonelle oppskriftene på potet.
Poteten har vært pålitelig tilbehør til både kjøtt og fisk i norsk kosthold i flere hundre år – og vi bruker den i stekt, kokt og bakt variant; med eller uten skall.
I dag får du forslag til både tradisjonelle og mer moderne oppskrifter på potet som støttespiller i middagen. Kok potetene og tilsett litt finhakket persiell, bak potetene i matpapir i ovnen eller lag fløtegratinerte poteter. Potetgratengen kan også gjøres litt friskere og syrligere om du tilsetter epler. En litt kulere variant av potetmosen får du om du lager den blå, eller tilsett gulrot og appelsin for en litt friskere versjon. Safran kan godt brukes som smakstilsetning til potetene, da er de veldig gode til laks; det samme er pesto - bak potethalvdelen i ovnen med raust med pesto og pinjekjerner. Hasselbackpoteter er hakket hvassere enn vanlig bakte poteter og du kan bruke det krydderet eller den urten du selv liker best. Fondantpotet er også bakt i ovnen, disse med kyllingkraft og godt med smør.
Vi har også hevet på en oppskrift hvor poteten spiller hovedrollen. Den italienske potetkaken inneholder skinke, os og egg og serveres sammen med en frisk tomatsalat eller bakte tomater.
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:26
Lag deg en gratis konto