Fem fantastiske ostekaker

15. desember 2013Aktuelt

Ta frem forkle og slikkepott og lag din favoritt-ostekake! 

Det er noe med en sprø kjeksbunn toppet med syrlig ostekrem som alltid er en sikker vinner på kakebordet.

De fleste ostekaker er dessuten superenkle å lage uansett om du baker daglig, månedlig eller én gang i tiåret. Det beste er at du slipper å tenke på steketid på mange av dem, alt de trenger er en runde i kjøleskapet.

Enten du liker den klassiske varianten toppet med masse friske bær, sprø nøttebunn eller smak av pasjonsfrukt i selve kremen - Godt har samlet fem av våre beste ostekaker.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Friske, syrlige bringebær runder av den litt mektige ostekremen og gir denne ostekaken en deilig friskhet. Elins oppskrift er skammelig enkel. Ingen eggedosis, ingen gelatin – her trenger du bare røre kremene sammen og blande inn bærene.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Nesten alt søtt blir bedre med de uimotståelige Oreo-kjeksene, for eksempel i brownie eller ostekake. Lises Oreo-ostekake er den perfekte kombinasjonen av søt og mektig sjokolade og seig karamell.

Foto: Rune Bendiksen/TV3
Foto: Rune Bendiksen/TV3

Ida Gran-Jansenbakte seg til toppsi første sesong av «Hele Norge baker» med blant annet denne ostekaken. Skal du ha gjester, kan det ikke gå galt med denne klassiske ostekaken dekket med friske bær og frukt.Klikk her for oppskrift på kake og jordbærsaus!

Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Ostekaken får en eksotisk vri med pasjonsfruktkrem og appelsingelé. Sammen med smaksrik nøttebunn er den perfekt å servere som en dessert, eller til kaffen. Oppskriften finner du her!

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

En bakt ostekake gir en deilig og «dissete» konsistens oppå den sprø kjeksbunnen. Toppet med et kremete rømmelokk og rørte bær har den fire deilige lag som smelter på tungen.

Publisert: 15.12.2013 kl. 18:37
Oppdatert: 17.04.2015 kl. 11:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?