Til hovedinnhold

Åtte kreative idéer til julens festbord

21. desember 2015Aktuelt
JULEDEKORASJON: Svibler og pepperkaker hører julen til - hvorfor ikke bruke det som bordpynt? Foto: Instagram/@leneserck/@trendenser
JULEDEKORASJON: Svibler og pepperkaker hører julen til - hvorfor ikke bruke det som bordpynt? Foto: Instagram/@leneserck/@trendenser

Dekk på med spiselig pynt eller brett servietten som et juletre. La deg inspirere via Instagram og løft julestemningen med disse enkle grepene for et festfint bord.

Det er alltid hyggelig å bli ønsket velkommen til bords, enten det er julebord med gode venner, den høytidelige julemiddagen med kjære og nære eller nyttårsfesten. Deilig mat og godt selskap er det som står i fokus, men felles er at bordene skal dekkes med servise, bestikk og glass, og gjerne det lille ekstra som bidrar til feststemning.

Og den beste bordpynt-inspirasjonen finner vi på Instagram. Vi har derfor saumfaret bildedelingstjenesten og plukket ut åtte lekre bord under som du forhåpentligvis vil bli inspirert av.

1. Ta naturen inn

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Du trenger ikke å lete så mye lenger enn i naturen for å bringe julestemningen på festbordet. Granbar og kongler kombinert med en blanding av kubbelys og telys gir en lun og koselig stemning. I tillegg til noen få innslag av rødt, kan du også bryte opp med feststemte pom poms.

2. Skogstema

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Vil du ta den helt ut og naturen helt inn, kan du dekke på en miniatyrskog som midtpunkt på bordet. Tenk rådyrpynt, mose, granbar, kongler og små eller større trær for et gjennomført uttrykk.

3. Lekne innslag

Det er ikke til å komme utenom rødt i juletiden, og med en rød duk på bordet har du et godt utgangspunkt. Og det blir ikke mer julestemning enn duften av svibler som blander seg med julemat. Noe som er enkelt, men effektfullt, er å gjøre litt ekstra av serviettene med leken pynt som candy cane, julemarsipan eller kanelstang for å nevne noe.

4. Spiselig pynt

Når vi først snakker om spiselig pynt, er også pepperkaker en morsom måte å pynte julebordet på. Det beste av alt kan du lage dem samtidig som du fyller opp kakeboksen. Pynt bordet med små pepperkakehus, -trær eller -figurer, eller lag bordkort av pepperkaker.

Du kan også lage juletrepynt av pepperkakedeigen - her får du mer pepperkake-inspirasjon.

5. Julekuler som bordpynt

Juletrekuler er ikke bare forbeholdt treet. Miks og match etter smak og plasser dem både rett på bordet og sammen med annen pynt. Små julekuler er også fine til å pynte opp servietten. Et annet tips er å knyte en strikk eller tråd på midten av servietten - og vips, så har du en sløyfe.

7. Staselig serviett

Som nevnt flere ganger tidligere i saken, er det å pynte opp servietten et enkelt grep for et festfint bord. Her er det bare å la kreativiteten blomstre eller rett og slett brett et morsomt juletre som vist over her.

P.S. Dette er enklest å få til med en tøyserviett.

7. Bruk opp gavepapiret

Ferdig med julegavene, men fortsatt gavepapir igjen? Klipp ut ditt fineste papir i den størrelsen du selv ønsker og bruk som dem som engangsunderlag.

8. Ballonger på bordet

Så enkelt og elegant kan det gjøres med ballonger i forskjellige størrelser og litt glitter! Nina Holst som driver interiørbloggen Stylizimo har et godt øye for minimalistisk og moderne interiør med det lille ekstra - også når det gjelder bordpynt. Her er det akkurat nok med gulldetaljer til å bryte opp den grå fargeskalaen som går igjen i duken, ballongene og stearinlyset.

La deg også inspirere til jul i resten av hjemmet: Sjekk ut moteriktige julehjem hos våre kollegaer i MinMote.

Publisert: 21.12.2015 kl. 15:55
Oppdatert: 21.12.2015 kl. 16:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?