Ti middager du enkelt kan fryse ned
Gryteretter, supper og formretter lages ofte i store porsjoner, og disse kan du med fordel fryse ned slik at du har enkel middag senere.
Bloggeren Mia Frogner står bak bloggen greenbonanza.com og i et innlegg skriver hun at middager som kan fryses kan redde deg i en ellers travel hverdag. Selv har hun et vegansk kosthold, og derfor er hennes tips basert på det.
– Aller best er det med supper, sauser, gryter og former hvor alle komponentene er varmebehandlet før frysing - friske salater gjør seg best friske, og ikke tinte. Langtidskokte retter er det jeg synes smaker best når det tas opp igjen, sier Frogner til Godt.
Hun legger til at om supper og gryter med pasta eller ris helst bør fryses uten det, og heller tilsette det når man varmer retten opp igjen.
Når du har laget en stor porsjon som du ønsker å dele opp og fryse ned til senere er det viktig at du unngår bakterier.
– Det er smart å avkjøle maten raskt, og så sette den i fryseren fremfor å la den stå fremme i timesvis, sier hun og legger til:
– Det er også lurt å tenke på om du skal fryse ned til en, to eller fire porsjoner, for har du først tatt det opp igjen må det spises opp.
Frogner sparer på tomme syltetøyglass og bruker dem til å fryse ned maten.
– Mer miljøvennlig enn plast, konstaterer hun.
Etter et dypdykk i Godts oppskriftsarkiv har vi funnet disse ti middagene som passer å fryse ned.
Publisert: 06.01.2017 kl. 12:41
Oppdatert: 08.01.2017 kl. 12:32
Lag deg en gratis konto