Slik lager du Per Sundnes' Melodi Grand Prix-kake
Bakeglade Per Sundnes mener det er lov å kjøre på med overdådige kaker til Eurovision-festen. En av hans favoritter er en halvmeter høy kake fylt med vodka, kaffe og sjokolade.
Lørdag kveld er det duket for den store Eurovision Song Contest-finalen i København. Skal du få med deg musikkfesten og heie på Norge sammen med gode venner, er det en ypperlig anledning til å ta den helt ut på snacksbordet, mener tidligere MGP-general Per Sundnes.
– Her er det virkelig lov å ta fullstendig av! Kjør på med fargerike cupcakes, overdådig strøssel og pynt, sier Sundnes til Godt.
For første gang skal han ikke invitere til finalefest hjemme hos seg selv, men den bakeglade TV-personligheten skal naturligvis bake noe godsaker til festen han skal på - uten at han kan røpe hva det er.
Ifølge programlederen er det et «must» å servere bobler i glasset til MGP-festen – enten det er cava, prosecco eller champagne.
– Vent med å servere sprudlevannet til showet starter. Eurovision-sendingen varer lenge, og da er det greit å ikke begynne altfor tidlig. Gå for en flaske med lav prosent, tipser han.
I fjor disket Sundnes opp «Margaret-cupcakes» da Margaret Berger representerte Norge i den internasjonale finalen i Malmö.
Det er derimot én spesiell festkake som fungerer hvert år til den store festen, som går under navnet «Moskva Delight». Den skyhøye og overdådige kaken fylt med vodka, kaffe og vaniljekrem toppet med marsipan og ostekrem ble laget i forbindelse med Eurovision i 2009.
– Siden vi skulle til Moskva var det vodkaen som gjaldt. Mitt motto er «more is more», derfor kan du ikke få det høyt nok. Dette er ikke en kake du skal spise mye av, men som til gjengjeld har en fantastisk smak, forklarer Sundnes.
MGP-veteranen understreker at det ikke er en barnekake, men en kake som er ment å serveres etter klokken 9. Det er imidlertid ingenting i veien med å droppe alkoholen. Kaken blir fortsatt saftig og god av kaffedynkingen.
Kaken smaker best hvis den får stå litt. Lag den gjerne en dag eller flere timer i forkant – eventuelt dager før hvis du skal servere den til en annen anledning.
Per Sundnes’ Melodi Grand Prix-kake
Kaken er nesten en halvmeter høy og består blant annet av flere bunner, vodka, espressoshots, konfekt, konjakkdrops, vaniljekrem og kaffebønner. Hele kaken er dekket med marsipan og deretter et lag med oste- og espressokrem.
Dette trenger du:
5 kakebunner (sjokoladebunn, nøttebunn eller sukkerbrød)
1/2 l vodka
18 espressoshots
Konfekt eller sjokolade
Konjakkuler
Vaniljekrem
Marsipan
Oste- og espressokrem:
400 g meierismør
600 g Philadelphiaost
6 dl melis
1 ss vaniljesukker
6 cl vodka
2 espressoshots (evt. mørk kaffe)
Slik gjør du:
Bunnene deles og legges lag på lag. Hver del dynkes i doble espressoshots (kan også bruke sterk kaffe) og 4 cl vodka.
Mellom lagene legges vaniljekrem, sjokolade og knuste konjakkuler. Legg eventuelt marsipan i mellom hvis du ønsker det.
Lag oste- og espressokremen: Bland sammen alle ingrediensene til en glatt krem. Tilsett gjerne litt rosa konditorfarge for å piffe opp kremen.
Kjevle ut marsipanlokk og legg det over kaken. Bre til slutt oste- og espressokremen over marsipanen. Pynt eventuelt med litt sjokolade eller konfekt.
Publisert: 09.05.2014 kl. 09:57
Oppdatert: 11.05.2014 kl. 09:19
Lag deg en gratis konto