Den nyeste restaurant-trenden: Emoji-menyer

18. juli 2016Aktuelt
NY MENY: Nå kan du bestille mat ved kun å bruke emojier. Faksimile: @hotelinstaldn / @aloftlondon / Instagram
NY MENY: Nå kan du bestille mat ved kun å bruke emojier. Faksimile: @hotelinstaldn / @aloftlondon / Instagram

Jeg tar en 🍗 🍔 med 🍠🍟 og en 🍓🍸, takk!

Emojier, eller «smileys», har allerede blitt en del av språket vårt, og til og med besteforeldre-generasjonen bruker tegnene i meldinger og på Facebook. Nå har emojiene også kommet til restaurantbransjen, og flere steder har nå laget menyer der disse tegnene spiller hovedrollen.

Klarer du å tolke?

Reastauranten Little Yellow Door i bydelen Notting Hill i London har nå laget en meny som utelukkende består av emojier. Dersom du skal spise her må du altså først tolke deg fram til hva de ulike rettene er. Og bestillingen foregår heller ikke på den tradisjonelle måten. Du kan nemlig bestille maten via meldingsappen Whats App, og bestillingen kommer frem til kjøkkenet.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Det virker som om man kan velge mellom to sandwicher og en salat, men spesifikt hvilke grønnsaker eller hvilken type kjøtt en får er heller usikkert.

Eieren av Little Yellow Door, Kamran Dehdashti, tror dette vil skape en bedre dialog mellom restauranten og gjestene.

– Emojier er en del av hverdagen til folk. Vi synes dette en kul måte å kommunisere med kundene våre på, sier han til Grubstreet.

Han forklarer videre at emoji-rebusene på menyen varierer fra lett til vanskelig.

Flere har omfavnet trenden

Notting Hill-restauranten er ikke det eneste stedet som har trykket emojier til sitt bryst. Baren Fort Defiance i Brooklyn har en egen drink-meny med emojier, og London ble introdusert for de spesielle menyene allerede ifjor, gjennom «pop-up»-baren Coconut Watering Hole. I tillegg har hotellet Aloft London Excel laget en emoji-meny for room service.

Hotellet har heldigvis beskrevet hva de forskjellige emojiene betyr, sånn at du vet hva du får. Men i likhet med restauranten Little Yellow Door, er det smarttelefonen du må bruke som verktøy. Hvis du vil bestille room service skal du nemlig sende en melding med emojiene for det du har lyst på fra menyen.

For deg som hater å snakke i telefonen med fremmede er jo dette perfekt. I tillegg blir språkbarrieren borte når en heller kan snakke det universelle emoji-språket. 😉

Foretrekker du å bestille via vanlig meny? Sjekk alle våre restaurantanmeldelser her!

Publisert: 18.07.2016 kl. 16:03
Oppdatert: 18.07.2016 kl. 16:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?