Kjappe lunsjretter

21. august 2020Aktuelt
LUNSJRETT: Lag cafe-favoritten avokadotoast med bløtkokt egg hjemme!
LUNSJRETT: Lag cafe-favoritten avokadotoast med bløtkokt egg hjemme!
Foto: FOTO: Sara Johannessen Meek

Blir det brødskiver igjen, eller har du lyst til å prøve noe annet til lunsj? Laksewrap, lun nypotetsalat eller sunne bananpannekaker? Vi har lunsjrettene du har lyst på!

Mange lunsjretter tar for lang tid å lage til at vi gidder å forsøke dem. Men ofte skorter det vel mest på fantasien, om vi skal være ærlige.

Enten du tar lunsjen med deg på kontoret eller på skolen - eller du skal spise den på hjemmekontoret, er det alltid samme spørsmålet - hva søren skal du finne på i dag?

Hvis du skal fikse en digg lunsjrett og ikke bare ende opp med brødskivene i dag igjen, er det tre viktige ting som må være på plass.

1. Det du lager må være vesentlig bedre å spise enn de kjedelige brødskivene du lager til vanlig.

2. Det må være kjapt og lettvint å lage - hvis ikke blir det ikke gjort!

3. Noen må inspirere deg til å gjøre noe nytt.

Med disse premissene i bunnen, har vi funnet frem syv raske lunsjretter som vi har lyst til å dele med deg. Lunsjene tar fra 10 til 30 minutter å lage, helt fra bunnen av!

Så nå er det bare å se hva du får lyst på - og har tid til å lage.

Lunsj på 10 minutter

Har du ti minutter, og seriøst - ti minutter har du for det er lynraskt - så kan du lage enten en sommerlig omelett med tomat eller café-favoritten: Deilig avokado-toast med bløtkokt egg.

Lunsj på 15 minutter

Har du fem minutter ekstra, altså 15 minutter, kan du smekke sammen en sunn laksewrap, en egg og bacon-pastasalat eller en digg nudelrett med masse gode smaker av ingefær, chili og hvitløk...

Har du kokt nudler og pasta på forhånd, kan du spare noen minutter og lage lunsjen enda kjappere!

Lunsj på 25 minutter

Er du litt fysen og har lyst på en søt-salt lunsj - som også er sunn - kan du lage disse deilige bananpannekakene på 25 minutter.

De er supre i matboksen, men smaker selvfølgelig aller best varme og nystekte.

Lunsj på 30 minutter

Skal du lage denne retten fra bunnen av trenger du 30 minutter. Men har du noen ferdigkokte poteter på lur, fra gårsdagens middag, bruker du neppe mer enn 10-15 minutter.

Med ferske nypoteter lager du denne lune potetsalaten med røkelaks, crème fraîche, kapers og ramsløk. Fortvil ikke hvis du ikke har ramsløk, det blir veldig godt med andre friske urter som for eksempel gressløk også.

Publisert: 21.08.2020 kl. 11:48
Oppdatert: 21.08.2020 kl. 12:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?