Lise Finckenhagens middagstips: Koreanske steamed buns, kimchi og bulgogi

ASIATISK: Kimchi-gryte og steamed buns er blant rettene du kan la deg inspirere av når Lise Finckenhagen deler sine beste koreanskinspirerte oppskrifter. Foto: Krister Sørbø/VG
ASIATISK: Kimchi-gryte og steamed buns er blant rettene du kan la deg inspirere av når Lise Finckenhagen deler sine beste koreanskinspirerte oppskrifter. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Korea er i vinden som aldri før. Sterkt, salt og syrlig er stikkordene for Lise Finckenhagens koreanske matspesial.

Det koreanske kjøkkenet har nok havnet litt i skyggen av thai, kinesisk og japansk mat.

Men i det siste har blant annet kimchi blitt utrolig populært, og stadig flere forelsker seg i den salte, syrlige, sterke og lett gjærede kålen. Den kan komme i utallige varianter og serveres stort sett til det meste. Kast deg over «fermenteringen» du også, og prøv deg gjerne frem med både gulrot, reddik og rettich, i tillegg til kinakål.

Og mens du venter på resultatet - kan du jo teste ut flere fristende (og saftige) koreanskinspirerte oppskrifter, som denne kimchi-gryten.

Kimchi kan brukes på mange måter. Hva med steamed buns - dampede boller - fylt med krydret kjøttdeig og hjemmelaget kimchi?

Bulgogi er en koreansk matrett med tynne skiver av marinert storfekjøtt

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?