Lise Finckenhagens middagstips: Koreanske steamed buns, kimchi og bulgogi
Korea er i vinden som aldri før. Sterkt, salt og syrlig er stikkordene for Lise Finckenhagens koreanske matspesial.
Det koreanske kjøkkenet har nok havnet litt i skyggen av thai, kinesisk og japansk mat.
Men i det siste har blant annet kimchi blitt utrolig populært, og stadig flere forelsker seg i den salte, syrlige, sterke og lett gjærede kålen. Den kan komme i utallige varianter og serveres stort sett til det meste. Kast deg over «fermenteringen» du også, og prøv deg gjerne frem med både gulrot, reddik og rettich, i tillegg til kinakål.
Og mens du venter på resultatet - kan du jo teste ut flere fristende (og saftige) koreanskinspirerte oppskrifter, som denne kimchi-gryten.
Kimchi kan brukes på mange måter. Hva med steamed buns - dampede boller - fylt med krydret kjøttdeig og hjemmelaget kimchi?
Bulgogi er en koreansk matrett med tynne skiver av marinert storfekjøtt