Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens middagstips: Koreanske steamed buns, kimchi og bulgogi

ASIATISK: Kimchi-gryte og steamed buns er blant rettene du kan la deg inspirere av når Lise Finckenhagen deler sine beste koreanskinspirerte oppskrifter. Foto: Krister Sørbø/VG
ASIATISK: Kimchi-gryte og steamed buns er blant rettene du kan la deg inspirere av når Lise Finckenhagen deler sine beste koreanskinspirerte oppskrifter. Foto: Krister Sørbø/VG

Korea er i vinden som aldri før. Sterkt, salt og syrlig er stikkordene for Lise Finckenhagens koreanske matspesial.


Det koreanske kjøkkenet har nok havnet litt i skyggen av thai, kinesisk og japansk mat.

Men i det siste har blant annet kimchi blitt utrolig populært, og stadig flere forelsker seg i den salte, syrlige, sterke og lett gjærede kålen. Den kan komme i utallige varianter og serveres stort sett til det meste. Kast deg over «fermenteringen» du også, og prøv deg gjerne frem med både gulrot, reddik og rettich, i tillegg til kinakål.

Og mens du venter på resultatet - kan du jo teste ut flere fristende (og saftige) koreanskinspirerte oppskrifter, som denne kimchi-gryten.

Kimchi kan brukes på mange måter. Hva med steamed buns - dampede boller - fylt med krydret kjøttdeig og hjemmelaget kimchi?

Bulgogi er en koreansk matrett med tynne skiver av marinert storfekjøtt

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?