Fem måter å spise kikerter på - som ikke er hummus

JULEAVBREKK?: Hva med å prøve ovnsbakte søtpoteter med krydrede kikerter, fetaost og granateplekjerner. Foto: Sara Johannessen / VG
JULEAVBREKK?: Hva med å prøve ovnsbakte søtpoteter med krydrede kikerter, fetaost og granateplekjerner. Foto: Sara Johannessen / VG
Mona Bristøl

Kjøttlei og lyst på noe sunt, smakfullt og godt? Hvorfor ikke prøve en ny oppskrift med kikerter.

Hummus-dipp med grønnsaker er jo en gjenganger, men den allsidige belgfrukten kan brukes til så utrolig mye mer. Og ikke bare det, den metter godt og er også veldig sunn. Kikerten har visstnok fem ganger så høyt proteininnhold og fire ganger så høyt fiberinnhold som poteten. Husk å bløtlegge kikertene i god tid før du koker dem, gjerne over natten, eller gå for hermetiske kikerter om du ikke har planlagt i god tid.

Kikertene er basen i disse deilige krydrede falaflene som smaker aller best i et hjemmelaget pitabrød. Pitabrødene kan også fylles med krydrede ovnsbakte kikerter med biter av søt mango og yoghurtdressing. Bruk dem også som topping, på for eksempel ovnsbakte søtpoteter. Eller hva med å lage denne marokkanske vrien på en chili sin carne? En mettende salat med nord-afrikanske smaker eller kanskje heller ikke å forakte etter all julematen?

Her finner du oppskriftene:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?