Til hovedinnhold

Ukens matblogger: Bruschetta med ovnsbakt sjalottløk og cherrytomater

8. mai 2014Aktuelt
KOSEMAT: Bland løk og cherrytomater med hvitløk og litt lønnesirup, og bak det 50 minutter i ovnen. Server på ristet brød, så har du en deilig smårett eller forrett.
KOSEMAT: Bland løk og cherrytomater med hvitløk og litt lønnesirup, og bak det 50 minutter i ovnen. Server på ristet brød, så har du en deilig smårett eller forrett.
Foto: Jane H. Johansen

Du trenger nesten bare løk, tomat og brød til denne deilige bruschettaen. Stekeovnen gjør hele jobben. Null stress og masse smak.

Ukens matblogger Jane H. Johansen (36)Er kursholder, matskribent, matinspirator i Norsk Vegetarforening og frilans musiker.Bor i Oslo.Favorittråvaren er bønner.Når jeg lager mat så liker jeg å ikke ha noen plan og å høre på P2.Blogger på veganmisjonen.com der jeg vil inspirere alle som har lyst til å spise mindre kjøtt og mere grønt i hverdagen.Foto: Jane H. Johansen
Ukens matblogger Jane H. Johansen (36)Er kursholder, matskribent, matinspirator i Norsk Vegetarforening og frilans musiker.Bor i Oslo.Favorittråvaren er bønner.Når jeg lager mat så liker jeg å ikke ha noen plan og å høre på P2.Blogger på veganmisjonen.com der jeg vil inspirere alle som har lyst til å spise mindre kjøtt og mere grønt i hverdagen.Foto: Jane H. Johansen

- Jeg lager ofte slik bruschetta som kosemat eller som forrett når jeg skal ha middagsgjester. Den krever behagelig lite planlegging. Du setter bare løk og tomater i ovnen mens du finner ut hvilken kjole du skal ha på, og krøller håret og gjør alt klart. Stekeovnen gjør jobben for deg, sier ukens matblogger Jane H. Johansen til Godt.no.

- Det skjer noe spesielt med løk og tomater når de får kose seg på to hundre grader en snau time. Løken blir så deilig myk og søt. Alle de gode smakene kommer fram. Server på ristet brød, pluss noen dråper god olivenolje så har du en herlig liten rett, sier Jane.

Les bloggen til Jane her, og følg henne på Facebook og Instagram.

Ingredienser for 4 brødskiver

  • 2 store sjalottløk eller 2 medium gule løk
  • 20 cherrytomater
  • 5 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 1 god ss lønnesirup
  • 1 liten ts salt
  • Litt nykvernet sort pepper
  • 4 brødskiver

Slik gjør du

For å lage dette trenger du tre minutter innsats og 50 minutter i stekeovnen.

Sett først ovnen på 200 grader.

Skrell sjalottløken og del den i tynne halvmåneskiver. Skrell hvitløksfeddene og klem dem ihjel med flatsiden av en kniv. Del dem i to-tre på langs, avhengig av hvor store de er.

Legg løk, cherrytomater og hvitløksfedd i en ildfast form.

Bland sammen olje, sirup, salt og pepper i en skål. Hell blandingen over grønnsakene og bland godt.

Stek på 200 grader i omtrent 50 minutter. Vend på det etter en halvtimes tid.

Rist brødskivene i ovn eller i brødrister. Fordel løkblandingen på brødskivene. Sprinkle med en god olivenolje, litt flaket havsalt og pepper. Pynt med frisk basilikum og server.

OVNSBAKT: Kutt løk og bak i ovnen med cherrytomater så får du en nydelig topping til de sprø skivene. Foto: Jane H. Johansen.
OVNSBAKT: Kutt løk og bak i ovnen med cherrytomater så får du en nydelig topping til de sprø skivene. Foto: Jane H. Johansen.

Publisert: 08.05.2014 kl. 08:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?