Ukens matblogger: Bruschetta med ovnsbakt sjalottløk og cherrytomater
Du trenger nesten bare løk, tomat og brød til denne deilige bruschettaen. Stekeovnen gjør hele jobben. Null stress og masse smak.
- Jeg lager ofte slik bruschetta som kosemat eller som forrett når jeg skal ha middagsgjester. Den krever behagelig lite planlegging. Du setter bare løk og tomater i ovnen mens du finner ut hvilken kjole du skal ha på, og krøller håret og gjør alt klart. Stekeovnen gjør jobben for deg, sier ukens matblogger Jane H. Johansen til Godt.no.
- Det skjer noe spesielt med løk og tomater når de får kose seg på to hundre grader en snau time. Løken blir så deilig myk og søt. Alle de gode smakene kommer fram. Server på ristet brød, pluss noen dråper god olivenolje så har du en herlig liten rett, sier Jane.
Les bloggen til Jane her, og følg henne på Facebook og Instagram.
Ingredienser for 4 brødskiver
- 2 store sjalottløk eller 2 medium gule løk
- 20 cherrytomater
- 5 hvitløksfedd
- 2 ss olivenolje
- 1 god ss lønnesirup
- 1 liten ts salt
- Litt nykvernet sort pepper
- 4 brødskiver
Slik gjør du
For å lage dette trenger du tre minutter innsats og 50 minutter i stekeovnen.
Sett først ovnen på 200 grader.
Skrell sjalottløken og del den i tynne halvmåneskiver. Skrell hvitløksfeddene og klem dem ihjel med flatsiden av en kniv. Del dem i to-tre på langs, avhengig av hvor store de er.
Legg løk, cherrytomater og hvitløksfedd i en ildfast form.
Bland sammen olje, sirup, salt og pepper i en skål. Hell blandingen over grønnsakene og bland godt.
Stek på 200 grader i omtrent 50 minutter. Vend på det etter en halvtimes tid.
Rist brødskivene i ovn eller i brødrister. Fordel løkblandingen på brødskivene. Sprinkle med en god olivenolje, litt flaket havsalt og pepper. Pynt med frisk basilikum og server.
Publisert: 08.05.2014 kl. 08:22
Lag deg en gratis konto