Lise Finckenhagens middagstips: Tre middagsklassikere

17. april 2020Aktuelt
SNADDER: Hva med å lage en retro og god biffsnadder til helgen? Foto: Krister Sørbø/VG
SNADDER: Hva med å lage en retro og god biffsnadder til helgen? Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Prøv deg på terteskjell, biffsnadder i pita eller karbonader og løk.

Fra tid til annen så føles det ganske så godt å børste støv av noen gamle klassikere. Man kan selvsagt modernisere dem noe, men blir det for mye pimping forsvinner fort noe av magien, for her er minnene en stor og viktig del av smaksopplevelsen.

Fylte terteskjell herjet på 70-tallet, og da mest til fest, helgekos og finere anledninger. Og fortsatt har de noe litt staselig over seg. Selve terteskjellet kan kjøpes ferdig, men det er ganske enkelt å lage noe lignende (og mye bedre spør du meg) med et par plaster frossen butterdeig. Ok, nå lagde jeg for enkelhetens skyld mer «butterdeigskister» enn skjellformede tertebunner, uten at det skal gå utover smaken. Fyllet er i god tradisjons tro fiskepudding og reker i hvit saus med erter og gulrøtter (og er du en av dem som i tillegg vil ha mais, ja, så har du i mais også).

Også har vi jo biffsnadder da. Og det kan jo være så mangt. Kanskje ikke av de vakreste rettene, men den har en stor dose «guilty pleasure» over seg. Biff, sopp, mais og syltet løk blandet sammen med bearnés – latterlig enkelt og latterlig godt! Selv husker jeg godt pitabrødene fra tidlig 80-tallet, vi fylte dem med alt mulig. Denne gangen med biffsnadder i god kebab-stil.

Og la oss også slå et slag for de hjemmelagde saftige karbonadene, toppet med bløt og gyllenstekt løk. Stek gjerne dobbelt så mye løk som du hadde tenkt, erfaringsmessig blir det aldri nok. Server «karbiser» til middag med saus og poteter, eller lag deg et deilig karbonadesmørbrød toppet med masse løk og speilegg. Det er godt det!

Publisert: 17.04.2020 kl. 12:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?