Lise Finckenhagens sellerirot-oppskrifter: Bakt selleri, selleripuré og selleri «shawarma»
Sellerirot, knollselleri eller rotselleri - er kanskje ikke det vakreste innslaget i grønnsaksdisken. Men sannheten er at den knudrete knollen er ekstremt mye bedre enn den kanskje kan se ut som.
Selleri «shawarmaen» jeg har laget her er etter inspirasjon fra selveste Noma, hvor selleriroten får skinne som en superstjerne. Selv om min variant er en svært forenklet utgave, ble den møtt med stor begeistring av de som smakte. Alltid veldig gøy å lage noen som overrasker på den måten. Og der briljerer selleriroten, den er så mange strenger å spille på. Fyldig, dyp, søt, nøtteaktig, krydret, røff og elegant på samme tid.
Trolldeigens tid er heller ikke forbi. Nisser og troll-figurer har måtte vike for trendknollen. Pakket og stekt i den salte deigen, blir selleriroten bakt til fløyelsmyk konsistens med en mild saltsmak. Ganske så spektakulær å se på blir den også.
Vil du gjøre det svært enkelt og elegant er selleripure helt nydelig. Kjør den i en hurtigmikser til silkemyk konsistens og server pureen som tilbehør til høstens viltmiddager. Knollgodt!
Publisert: 13.09.2019 kl. 14:56
Lag deg en gratis konto