Hva er egentlig greia med Thanksgiving?

24. november 2015Aktuelt
DEN STORE KALKUNDAGEN: Hver fjerde torsdag i november feirer amerikanerne Thanksgiving. Det dreier seg mye om kalkun. Foto: AP
DEN STORE KALKUNDAGEN: Hver fjerde torsdag i november feirer amerikanerne Thanksgiving. Det dreier seg mye om kalkun. Foto: AP

Er du litt aktiv på sosiale medier, eller kjenner en amerikaner, har du helt sikkert fått med deg hva som skjer denne uken. Hva er det som er så spesielt med den amerikanske høytiden?

Thanksgiving er for mange den «store kalkundagen», men utover maten er det også en høytid der takknemlighet, familie og fotball spiller sentrale roller.

Det har luktet pumpkin spice latte i gatene i USA siden begynnelsen av september, og nå kan amerikanerne glede seg over at dagen endelig har kommet. Den store kalkundagen. For det er det de spiser på Thanksgiving. Kalkun. Og i uken før den store dagen får du plenty av tips til hvordan den skal tilberedes.

Aller helst skal kalkunen være helstekt. Og med så mye tilbehør som mulig.

Det skal være stuffing.

Og søtpoteter med marshmallows.

Og selvsagt pumkin pie til dessert.

Men frykt ikke. Akkurat som at vi stresser med sprø svor på ribba til jul, og glemmer å vanne ut pinnekjøttet, er det ikke alltid like lett å få til en perfekt Thanksgiving-middag heller.

Men, hva er egentlig Thanksgiving?

Egentlig feires Thanksgiving for å feire og takke for innhøstingen, og velsigne neste års avling. I USA feires den fjerde torsdagen i November hvert år. Det er vanlig at man inviterer familie og venner til middag, og tilbringer tid sammen, deler tanker om hva man er takknemlig for. Og ser på fotball.

Og altså - spiser.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Publisert: 24.11.2015 kl. 17:33
Oppdatert: 05.10.2020 kl. 15:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?