Til hovedinnhold

Disse kokkestjernene er med i nye «Chef's table»

12. september 2018Aktuelt
BEST: I november i fjor ble Mashama Baileys restaurant The Grey kåret til årets restaurant av restaurantanmelder Bill Addison i Eater. Foto: Netflix
BEST: I november i fjor ble Mashama Baileys restaurant The Grey kåret til årets restaurant av restaurantanmelder Bill Addison i Eater. Foto: Netflix

I femte sesong av dokumentarserien «Chef's Table» har serieskaperen valgt en noe annerledes deltagerliste enn tidligere.

Tirsdag annonserte Netflix den fulle deltagerlisten for de neste to sesongene av den prisvinnende kulinariske dokumentarserien «Chef's Table».

Programmet har tidligere fått kritikk for sin dårlige kjønnsbalanse og mangel på ulikhet. Den femte og sjette sesongen vil derimot bli annerledes, skriver Eater.

Skjulte skatter

Sesong 5, som har premiere 28. september, vil fokusere på historiene til kokker og kjøkken som har «vært skjult altfor lenge». Disse får vi møte i sesongen:

Restauranteieren Cristina Martinez driver den meksikanske restauranten South Philly Barbacoa. I tillegg til å drive den kritikerroste restauranten, er hun også en aktivist for immigranters rettigheter.

Bo Songvisava fra Thailand driver Bangkok-restauranten Bo. Lan, som for øyeblikket ligger på 37. plass over Asias 50 beste restauranter.

SPANSK STJERNEKOKK: VG møtte Albert Adrià, som blant annet den anerkjente restauranten Ticket, i Barcelona i 2014. Foto: Annemor Larsen/VG
SPANSK STJERNEKOKK: VG møtte Albert Adrià, som blant annet den anerkjente restauranten Ticket, i Barcelona i 2014. Foto: Annemor Larsen/VG

Albert Adrià, broren til verdenskjente Ferran Adriá, er en av de fremste spanjolene i den kulinariske verdenen, og har åpnet en rekke restauranter, deriblant den kritikerroste (nå nedlagte) restauranten El Bulli. Han står også bak tapasbaren Tickets i Barcelona, og har de siste årene åpnet flere lignende restauranter.

Musa Dağdeviren er kokkeinnehaveren av et lite knippe restauranter i Istanbul, som serverer tradisjonell tyrkisk mat. Han åpnet restauranten Çiya Sofrasi i Istanbul med tre venner, men ble raskt den eneste eieren av stedet. Han beskriver sine restauranter som «en hage av tapte kulturer og glemte smaker».

Hjemreisen

Den sjette sesongen har «hjemreisen» som sitt tema, og kommer på Netflix en gang i 2019.

Der får vi møte kokken på The Grey i Savannah, Mashama Bailey, som kokkelerer med en miks av afrikanske og nye amerikanske tradisjoner. I november i fjor ble The Grey kåret til årets restaurant av restaurantanmelder Bill Addison i Eater.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BLE INTERESSERT I VOKSEN ALDER: Asma Khan driver restauranten Darjeeling Express, som hun startet i voksen alder. Foto: Netflix
BLE INTERESSERT I VOKSEN ALDER: Asma Khan driver restauranten Darjeeling Express, som hun startet i voksen alder. Foto: Netflix

Kokken Asma Khan eier den indiske restauranten Darjeeling Express i London. Hun ble først interessert i matlaging i voksen alder, og bestemte seg for å droppe juskarrieren sin for å starte noe eget i restaurantbransjen – en restaurant hvor alle ansatte er kvinner.

Den italienske slakteren Dario Cecchini driver en kjøtthandel og en rekke restauranter – deriblant en steakhouse og en burgersjappe – i Panzano i Italia.

I sjette sesong får vi også møte Sean Brock. Han er en prisvinnende kokk som blant annet har åpnet restaurantene Husk, McCrady's Tavern og Minerno i South Carolina. Han viderefører den kulinariske historien til sørstatene, og blir rost for å videreføre «hjemmeoppskrifter» til eksklusive restauranter.

Publisert: 12.09.2018 kl. 19:25


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?