Denne enkle menyen kan du lage på «4th of July»

FRISTENDE: Få den amerikanske diner-følelsen med milkshake, burgere og overdådige fries. Foto: Sara Johannessen/Magnar Kirknes/VG
FRISTENDE: Få den amerikanske diner-følelsen med milkshake, burgere og overdådige fries. Foto: Sara Johannessen/Magnar Kirknes/VG
Maria Tveiten Helgeby

Hva er vel mer amerikansk enn burgere og milkshake?

4. juli, eller Uavhengighetsdagen, er USAs nasjonaldag. Dagen har blitt feiret helt siden 1776: Da skrev 13 nordamerikanske kolonier under på Declaration of Independence, altså uavhengighetserklæringen, om at de var frie stater, ifølge Store Norske Leksikon.

Dagen feires med fyrverkeri - og masse god mat.

Vi har tidligere vist deg hvordan du lager klassiske amerikanske retter til 4. juli, som double dip fried chicken, cornbread og hot wings. Nå har vi satt sammen en enkel og grei meny - inspirert av dagen - som garantert kommer til å få magen til å rumle.

Bli inspirert av dagen, og lag en ekstra digg middag:

Hva er vel mer amerikansk enn en klassisk hamburger? Denne burgeren er supergod, og lages ved å blande kjøttdeig med blant annet hvitløk og timian. Selvfølgelig toppes den stekte burgeren med en skive cheddar..

OK, så er kanskje klassiske fries av poteter mer vanlig, men søtpotetfries er vel verdt å sjekke ut. Disse toppes i tillegg med enda mer cheddar - pluss bacon og vårløk. Overdådig og digg.

Drøm deg bort til en amerikansk diner med disse to milkshakevariantene. Enten du foretrekker sjokolade eller jordbær er begge enkle å lage, og veldig, veldig gode.

Legg ut bilde av middagen din, merk bildet med #godtno, og post deg på Instagram. De beste bildene republiserer vi!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?