Høst er lammesesong
Fristende oppskrifter på nye lammeretter.
Høstens lam har kommet, men før vi begynner å koke fårikål og steke lammelår, kan vi ta i bruk sesongens lammekjøtt på helt andre måter.
Både indrefilet og ytrefilet av lam er skikkelig festmat, server det som en stek med portvinssaus og rotgrønnsaksstappe eller la lammet få en smak av Thailand og ha det i en salat sammen med grønne epler, koriander og mynte.
Kjøttet på lammeskankene er i utgangspunktet seigt, men tilbereder du dem på riktig måte kan du by på et saftig, mørt stykke lam du sjelden har smakt maken til.
For de litt unge eller yngre, kan det kanskje være spennende å smake lam med timian og hvitløk i burgervariant.
Her får du fem oppskrifter på spennende lammemiddager – det er bare å la seg friste.
Lam med portvinsaus
Server ytrefilet av lam med potet- og selleristappe, stekt kantarell og portvinssaus.
Lam med portvinsaus. (Foto: Vegard Eggen.)
Lammekoteletter med squashstuing
Spennende lammerett med smørstekt sopp og squash, og poteter som både er kokt og stekt.
Lammekoteletter med squashstuing. (Foto: Geir Salvesen.)
Lammeburger
Disse lammeburgerne serveres med potet- og hvitløkspuré og mâchesalat.
Lammeburger. (Foto: Gidske Stark.)
Krydrede lammeskanker
Lammeskanker er utrolig! Her kommer de med aromasopp, aubergine, poteter, tomater og oliven.
Krydrede lammeskanker. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Studio Dreyer-Hensley.)
Thaisalat med lammefilet
Kjapt. Fargerikt. Sunt. Delikat. Her kommer lammefileten med smak av Thailand.
Thaisalat med lammefilet. (Foto: Dan Petter Neergaard.)
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Lag deg en gratis konto