Saftig påskekake med appelsin og sjokolade - få flere friske godbiter her

27. mars 2013Aktuelt
SAFTIG: Frisk og saftig sjokoladekake med appelsinsmak passer perfekt til påskekosen. Foto: Julie Ilona Balas
SAFTIG: Frisk og saftig sjokoladekake med appelsinsmak passer perfekt til påskekosen. Foto: Julie Ilona Balas

Appelsin smaker like godt i skiløypa som i desserten. Her er tre friske desserter med påskens mest populære frukt.

Det hører med til enhver påsketur å ta med saftige og søte appelsiner i tursekken. Før i tiden kom appelsinene bare til Norge i vinterhalvåret og det var rundt påsketider de var ekstra gode.

Selv om vi nå har tilgang på appelsiner året rundt, holder vi stadig fast på tradisjonen med påskeappelsinen. Men appelsinen kan nytes på flere måter enn bare helt naturell.

Smaken av fersk sitrusfrukt passer nemlig til nesten alt, spesielt til søte desserter. Appelsiner gir en balansert syre som løfter de fleste retter opp fra det trauste og vante til det mest elegante.

POPULÆR: Appelsinsjokoladekaken til Chikujenta er stadig etterspurt blant både venner og cateringkunder. Foto: Julie Ilona Balas
POPULÆR: Appelsinsjokoladekaken til Chikujenta er stadig etterspurt blant både venner og cateringkunder. Foto: Julie Ilona Balas

Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas står bak den sjarmerende «Matbloggen». En av hennes mest populære oppskrifter er appelsinsjokoladekaken som har kombinert det beste fra begge verdener: Sjokolade og appelsin.

– Alle elsker den! Jeg får alltid forespørsel fra venninner hver gang det er en bursdag om jeg kan bake den, sier matbloggeren til Godt.no.

Men selve oppskriften ble tilfeldig satt sammen etter litt improvisering.

– Jeg ville lage noe som ikke bare var en ren og tung brownie, og hadde tilfeldigvis en appelsin liggende på kjøkkenbenken. Jeg brukte en grunnoppskrift på brownies som utgangspunkt – og uten å endre mengdeforhold tilsatte jeg appelsinskallet og saften, forteller den unge matbloggeren og legger til:

– Det er noe ekstra med appelsinsmaken som gjør kaken friskere og ikke like tung og søt som en vanlig brownies.

Crepes suzette

SØTT OG SYRLIG: Crepes med vaniljeis og appelsinbåter balanserer smakene helt perfekt. Foto: Annica Været
SØTT OG SYRLIG: Crepes med vaniljeis og appelsinbåter balanserer smakene helt perfekt. Foto: Annica Været

En annen matblogger som også har falt for appelsindesserter, er Annica Været som daglig deler inspirerende matretter på bloggen «Annica om mat». Hun har gjort det så enkelt, men delikat som å dele opp appelsinbåter. Disse serverer hun til nystekte crepes med vaniljeis til som prikken på i-en.

Oppskrift og fremgangsmåte på crepes suzette finner du her.

Chocolate Orange Cheesecake Cookies

KNASENDE GODT: Sprø kjeks med deilig smak av sjokolade, appelsin og ostekake. Foto: Manuela Kjeilen
KNASENDE GODT: Sprø kjeks med deilig smak av sjokolade, appelsin og ostekake. Foto: Manuela Kjeilen

Manuela Kjeilen er forfatter av flere bakebøker og fjeset bak av en av de mest populære matbloggene i Skandinavia; «Passion4baking». Bloggen er proppfull av fristende kaker, cupcakes, kjeks og annen deilig bakst.

En gang i uken baker bakebloggeren kjeks til barna sine, blant annet disse luksuskjeksene med smak av både sjokolade, appelsin og ostekake. Den knasende desserten passer til både små og store. Kjeksene er også fine å ha i nisten til skituren.

Oppskriften på kjeksene finner du her.

Publisert: 27.03.2013 kl. 15:17
Oppdatert: 11.03.2016 kl. 10:42


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?