Hockey-feber

13. november 2012Aktuelt
Bra blandet: Kreps og avokado utgjør det meste av fyllet. (Foto: Terje Visnes.)
Bra blandet: Kreps og avokado utgjør det meste av fyllet. (Foto: Terje Visnes.)
Foto: Terje Visnes
AvOle Jacob Hoel, Lars LianogTerje Visnes

Nei, ikke julepunch. Dette er julepuck. Og du trenger ikke være hårstylist eller hockeyspiller for å nyte den.

Hockeysveis har vært ute så lenge at den er dømt til snart å bli utrolig hip ganske raskt. Det vil kanskje noen synes det er grunn til å feire.

Ute på isen har visst Rosenborg gjort det ganske bra i det siste. Noen vil sikkert feire det også.

Vi vet egentlig ganske lite om både hårmoter og ishockey. Derimot vet vi en hel del om laks, krabbe, salat og avokado. For det er ypperlige råvarer som få spiser for mye av. Det er sunt, det er godt og det er anvendelig.

Dagens variant av røykelaks-salat med krabbe og avokado har vi formet som en hockeypuck. Vi har prøvd å finne en dyp psykologisk forklaring på hvorfor det ble slik, det har vi ikke funnet. Kanskje noen føler trang til å psykologisere oss?

Vi har landet på at vi har laget den sånn fordi det ser utrolig stilig ut. Dette vil være en elegant forrett til enhver tenkelig festanledning i denne søte juletid. Kanskje vil du bruke litt tid på å få den helt riktige touchen på laksepucken, men når du har fått det til, vil du lett kunne lage dette til et helt ishockeylag â eller en hel frisørsalongkjede.

Røykelaks-salat

Bra brettet: Røykelaksen utgjør hele overflaten av vår eksklusive julepuck.
Bra brettet: Røykelaksen utgjør hele overflaten av vår eksklusive julepuck.
Foto: Terje Visnes

Bra brettet: Røykelaksen utgjør hele overflaten av vår eksklusive julepuck. (Foto: Terje Visnes.)

Forrett til 4:

200 g renset krabbe

1 avokado i grove biter

Salt, pepper

1 liten skvis sitron

12 løvtynne røykelaksskiver

1 pose blandet bladsalat (eller tilsvarende)

0,25 dl olivenolje

2 ss hvitvinseddik

1 liten ts grov dijonsennep

Salt, pepper

Noen dråper akasiehonning

Skjær laks i så tynne skiver som du får til. Legg tre og tre skiver sammen i «taksteinformasjon» på langs.

Rens og skjær avokado i grove biter. Bland med krabbekjøttet og smak til med salt, pepper og sitron.

Del krabbeblandingen i fire, og legg i midten av hver lakseformasjon. Brett over lakseskivene slik at det blir til en penest mulig «puck».

Bland sammen vinaigrette av olje, eddik, sennep, salt, pepper og honning. Rør inn i bladsalaten. Plasser en bunt salat på toppen av hver lakse-puck og server.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?