Fem friske kokosdesserter du kommer til å elske

19. mai 2014Aktuelt
FRISKT OG SØTT: Du kan bruke kokos på mange forskjellige måter - enten det er i iskrem, sjokolade eller cupcakes. Godt blir det uansett! Foto: Sara Johannessen/VG / Mariassaltogsott.Blogspot.no / Krem.no
FRISKT OG SØTT: Du kan bruke kokos på mange forskjellige måter - enten det er i iskrem, sjokolade eller cupcakes. Godt blir det uansett! Foto: Sara Johannessen/VG / Mariassaltogsott.Blogspot.no / Krem.no

Drøm deg bort med en deilig kokos-ispinne eller nyt en lekker kokos cupcake i finværet. Vi har samlet fem oppskrifter for alle som er glad i kokosnøtten.

Kokosnøtten er en steinfrukt som vokser i tropiske områder rundt omkring i verden. Selv om selve nøtten fort kan veie flere kilo, er det kun det hvite kjøttet, kokosvannet og kokosmelken på innsiden av det harde skallet som spises og drikkes.

Det søte, hvite kjøttet er svært rikt på mettet fett. Kokosfett kan blant annet brukes i matlaging og desserter, der den mest kjente er juleklassikeren Delfiakake. Kokosen er også en god kilde på kostfiber, i tillegg til at den smaker utrolig godt.

Sjekk ut disse deilige kokosoppskriftene og lag noe godt til deg selv eller en du er glad i:

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Kokk Lise Finckenhagen står bak denne lekre og enkle oppskriften, og beskriver den som både frisk og sunn. Med deilige ingredienser som gresk yoghurt, limesaft og friske bringebær, er disse ispinnene perfekte på varme sommerkvelder.

Foto: Krem.no
Foto: Krem.no

Bounty er en skikkelig sjokoladeklassiker, og det var nok mange som priset seg lykkelige da oppskriften på en hjemmelaget variant begynte å dukke opp på internett. Elin Vatnar Nilsen fra bakebloggen Krem står bak disse fyldige og supergode Bounty-sjokoladene, som smaker herlig av både kokos og sjokolade. Nam!

Foto: Alaskafromscratch.com
Foto: Alaskafromscratch.com

Mørke brownies toppet med fyldig cream cheese-glasur og ristet kokos. Det høres utrolig godt ut, gjør det ikke? Maya fra bloggen Alaskafromscratch kan tipse om at disse er kjempegode avkjølt, så hvis du synes det virker for tungt med en varm brownie i solen, er denne oppskriften perfekt for deg.

PS. Denne oppskriften er på engelsk.

Foto: Marias-SaltogSott.Blogspot.no
Foto: Marias-SaltogSott.Blogspot.no

Sommer i en muffinsform! Disse lekre og friske godbitene inneholder både kokosmelk og kokosmasse, og toppes til slutt med en deilig limeglasur. Maria fra bloggen Marias Salt og Søtt kan fortelle at muffinsens eksotiske smaker kan gi deg et lite blaff av sommer og ferie. Herlig!

Foto: TwoPeasAndTheirPod.com
Foto: TwoPeasAndTheirPod.com

Disse seige og herlige kjeksene er laget med kokosolje istedenfor smør, og er perfekte for kokosnøtt-elskere. Kjeksene er raske å lage, siden deigen ikke trenger avkjøling for de skal stekes, så her er det bare å sette i gang. Bare tenk så deilig å spise en søt og seig kokoskjeks til et glass iskald (kokos)melk. Nam!

PS. Denne oppskriften er på engelsk.

Lag en deilig kokosdessert, og post den på Instagram. Merk bildet med #godtno, så kan det hende vi poster bildet ditt på forsiden!

Publisert: 19.05.2014 kl. 12:24
Oppdatert: 06.02.2015 kl. 09:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?