Hjemmelaget kebab og crispy duck: Street food med feriefølelse
Street food kan enkelt oversettes til «gatemat», eller «mat i farten» om du vil. Prøv Lise Finckenhagens nydelige kebab, greske gyros, mais på grillen eller hjemmelagde crispy duck.
Selv om begrepet «street food» kanskje er nytt for mange, er det meget nært beslektet med det å kjøpe seg en pølse i brød i kiosken.Utsalgstedene er gjerne mer eller mindre mobile boder, eller såkalte food trucks, og trenden går helt tilbake til antikkens Hellas.
Selv har jeg mer enn én gang dyttet i meg en deilig gyros på min Hellas-ferie, og shawarma-favoritten min kan nytes på Grønland i Oslo.
Disse street food-rettene er mine noe forenklede tolkninger. De er muligens ikke helt autentiske, men la for all del ikke det gå utover matgleden. Dette er rett og slett deilig gatemat med feriefølelse.
Sjekk ut Lises herlige oppskrifter under:
Ta bilde av din hjemmelagde streetfood, merk det med #godtno, og post det på Instagram. De beste publiserer vi på forsiden!
Publisert: 25.07.2014 kl. 07:05
Lag deg en gratis konto