Sommerdrømmer i kakeform: Langpannekake, sukkerboller og kokoskake

KAKELYKKE: Søte kaker med sesongens friske bær, eller rett og slett med litt pasjonsfrukt og kokos, er perfekt til kveldskaffen på terassen. Foto: Sara Johannessen/VG.
KAKELYKKE: Søte kaker med sesongens friske bær, eller rett og slett med litt pasjonsfrukt og kokos, er perfekt til kveldskaffen på terassen. Foto: Sara Johannessen/VG.
Lise Finckenhagen

Det er lite som lukter så godt som fersk gjærbakst, rett fra ovnen. Og det er ingen som har sagt at det ikke er minst like godt med ferske boller om sommeren som om vinteren. Eller andre søte kaker, for den saks skyld.

Det er mange gode grunner til å bake en kake i sommer. Og noen ganger er det faktisk god nok grunn at du bare har lyst på noe søtt.

«Sammensatte boller» med sukker på er et skikkelig søtt barndomsminne for meg. Jeg elsket ikke bare sukkeret på toppen, men også de myke kantene. Det var de midterste bollene som var de aller beste, syntes jeg da. Det synes jeg forresten fremdeles. Denne gangen har bollene i tillegg fått enn god klatt med hjemmelaget vaniljekrem. Og jeg skal love deg at det var en aldeles strålende idé, som jeg skal gjenta ved første og beste anledning.

En veldig enkel og supersaftig langpanne kake med kefir, kremostglasur og friske bær er den perfekte kaken til sommerfesten. Bærene på toppen kan du variere selv, og jeg tipper den hadde blitt ganske så lekker toppet med moreller også.

Hvis du drømmer om mere eksotiske smaker kan kanskje en kokoskake med pasjonsfrukt være noe for deg. Pasjonsfruktcurden er laget av ferske pasjonsfrukt og kan brukes i andre desserter og kaker også. En av mine favoritter er pasjonsfruktcurd på pannekaker. Blander du litt av curden med myk pisket krem får du en pasjonsfruktkrem som er perfekt å pynte kaken med. Sammen med masse høvlet kokos.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?