I sesong nå: Smakfulle oppskrifter med nykål
Mens noen venter på norske jordbær og nypoteter, venter andre på nykålen. La deg friste av disse lekre oppskriftene med en av vårens aller beste grønnsaker.
Når våren og sommeren kommer er det ikke bare varmere temperaturer som følger med. Det betyr også at det er sesong for årets mest fristende grønnsaker.
Den norske aspargesen er allerede her – og akkurat nå finner du også friske og sprø nykålhoder i grønnsaksdisken.
Nykål, som også kalles for sommerkål eller tidligkål, har en mild og søt smak når den er fersk, og når den er kokt kommer sødmen enda tydeligere frem.
Men det er ikke bare smaken som gjør nykålen til en fantastisk grønnsak: den har et lavt kalori- og fettinnhold og et høyt innhold av kostfiber og C-vitaminer. Det er altså ingen grunn til ikke å fråtse i nykål.
Selv om mange mener at smørdampet nykål er aller best, har nykålen utallige bruksområder. Her er våre nykål-favoritter akkurat nå:
Kålruletter er en frisk variant av vår- eller sommerruller, der en dropper rispapiret og bruker nykål i stedet. Sunn og lett sommermat som en kan fylle med akkurat hva man vil.
Så enkelt og likevel så godt! Smørdampet nykål er like enkelt å tilberede som det høres ut. Alt du trenger er en kjele med vann, smør, litt salt – og nykål da.
Råkostsalat med creme fraîche og majones passer perfekt på hamburgeren, som tilbehør til grillmaten – eller egentlig til det aller meste. Her er det bare å lage tynne strimler og blande godt. Nam!
Dette er en av de aller enkleste oppskriftene vi har. Med bare tre ingredienser får du et smakfullt og lett laksemåltid i en fei.
Mens kålruletter er en variant, er dette en enda enklere variant av vårruller. Her slipper du å rulle og steke, og du får nyte nesten samtlige av smakene i en vårrull – servert i et friskt salatblad. Sunt og godt, perfekt til en varm vårdag!