I sesong nå: Smakfulle oppskrifter med nykål

MIDT I BLINKEN NÅ: Den norske nykålen er i sesong, men vet du hva du kan bruke den til? Hva med vårrull i salatblad (t.v.) eller kålruletter? Foto: Sara Johannessen / Nanna Lovise Marie Johannessen
MIDT I BLINKEN NÅ: Den norske nykålen er i sesong, men vet du hva du kan bruke den til? Hva med vårrull i salatblad (t.v.) eller kålruletter? Foto: Sara Johannessen / Nanna Lovise Marie Johannessen
Line Blokhus
Line Blokhus

Mens noen venter på norske jordbær og nypoteter, venter andre på nykålen. La deg friste av disse lekre oppskriftene med en av vårens aller beste grønnsaker.

Når våren og sommeren kommer er det ikke bare varmere temperaturer som følger med. Det betyr også at det er sesong for årets mest fristende grønnsaker.

Den norske aspargesen er allerede her – og akkurat nå finner du også friske og sprø nykålhoder i grønnsaksdisken.

Nykål, som også kalles for sommerkål eller tidligkål, har en mild og søt smak når den er fersk, og når den er kokt kommer sødmen enda tydeligere frem.

Men det er ikke bare smaken som gjør nykålen til en fantastisk grønnsak: den har et lavt kalori- og fettinnhold og et høyt innhold av kostfiber og C-vitaminer. Det er altså ingen grunn til ikke å fråtse i nykål.

Selv om mange mener at smørdampet nykål er aller best, har nykålen utallige bruksområder. Her er våre nykål-favoritter akkurat nå:

Foto: Nanna Lovise Marie Johannessen
Foto: Nanna Lovise Marie Johannessen

Kålruletter er en frisk variant av vår- eller sommerruller, der en dropper rispapiret og bruker nykål i stedet. Sunn og lett sommermat som en kan fylle med akkurat hva man vil.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Så enkelt og likevel så godt! Smørdampet nykål er like enkelt å tilberede som det høres ut. Alt du trenger er en kjele med vann, smør, litt salt – og nykål da.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Råkostsalat med creme fraîche og majones passer perfekt på hamburgeren, som tilbehør til grillmaten – eller egentlig til det aller meste. Her er det bare å lage tynne strimler og blande godt. Nam!

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Dette er en av de aller enkleste oppskriftene vi har. Med bare tre ingredienser får du et smakfullt og lett laksemåltid i en fei.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Mens kålruletter er en variant, er dette en enda enklere variant av vårruller. Her slipper du å rulle og steke, og du får nyte nesten samtlige av smakene i en vårrull – servert i et friskt salatblad. Sunt og godt, perfekt til en varm vårdag!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?