Hurra for kakefest i rødt, hvitt og blått

HIPP HIPP HURRA: Godts Lise Finckenhagen har laget den ultimate flaggkaken med fyll og bærpynt til den store festdagen. Foto: Sara Johannessen/VG
HIPP HIPP HURRA: Godts Lise Finckenhagen har laget den ultimate flaggkaken med fyll og bærpynt til den store festdagen. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen

Til årets 17.mai har vi gått tilbake til kakebordets klassikere og laget retrokaker med en ny touch.

Pavlova er en helt fantastisk dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova, og skal gjenspeile det grasiøse, lette og elegante.

Jeg har laget en høy variant. Det fine med pavlovaen er at den blir det den blir. Med det mener jeg at man kan variere lag og størrelsen, den trenger ikke være perfekt, terskelen til å prøve seg bør derfor være lav. Når man fyller på med krem og bær blir den fantastisk uansett.

Det viktige er konsistensen; et knasende sprøtt ytre som skjuler et mykt indre.

DRØMMEKAKA: Godt-kokk Lise Finckenhagen har laget en pavlova i flere lag med bær og vaniljekrem, et must på festbordet på nasjonaldagen. Foto: Sara Johannessen/VG
DRØMMEKAKA: Godt-kokk Lise Finckenhagen har laget en pavlova i flere lag med bær og vaniljekrem, et must på festbordet på nasjonaldagen. Foto: Sara Johannessen/VG

Flaggkake i retrostil

RETRO: 17. mai-kake i retrostil dekket med hvit frosting og marsipanblomster. Foto: Sara Johannessen/VG
RETRO: 17. mai-kake i retrostil dekket med hvit frosting og marsipanblomster. Foto: Sara Johannessen/VG

Hjemme hos meg blir det en høy bløtkake, et must til 17.mai. Når den høye bløtkaken kommer på bordet roper vi hurra! Bær hører til enhver 17.mai-dessert. Og hvorfor ikke spille på farger også i kakebunnen. Med lagkaken har jeg pyntet med retroblomster.

LAGKAKE: Kake i rødt, hvitt og blått med frosting og marsipanblomster. Foto: Sara Johannessen/VG
LAGKAKE: Kake i rødt, hvitt og blått med frosting og marsipanblomster. Foto: Sara Johannessen/VG

Lagkaken hyller nasjonaldagen både innvendig og utvendig. Flagget er godt representert som en overraskelse på innsiden, mens kaken er toppet med hjemmelagde marsipanblomster i rødt, hvitt og blått.

Bløtkake med flaggets fargeprakt

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Denne saftige bløtkaken er fylt med jordbærkrem og sjokoladekrem, og toppet med friske bær i nasjonalistiske farger til 17. mai. Helt klart en vinner på festbordet som forsvinner før du rekker å si hurra.

Pikekyss

17.MAI-KYSS: Marengs med smak av bringebær og vanilje smaker både søtt og sprøtt. Foto: Sara Johannessen/VG
17.MAI-KYSS: Marengs med smak av bringebær og vanilje smaker både søtt og sprøtt. Foto: Sara Johannessen/VG

Disse bokstavligtalt søte 17. mai-kyssene passer godt som en avlaster innimellom alle kakebitene. I tillegg er det superenkelt å lage. I tillegg elsker barna dem.
Oppskriften på pikekyss finner du her.

Vis oss dine festkaker på Instagram og merk dem med #godtno.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?