Lise Finckenhagens tre smakfulle retter med ris
Stekt ris, risotto og arancini - det er mange måter du kan bruke ris på, og her deler kokke-Lise tre varianter.
Nå skal jeg dele en hemmelighet med deg. En ting jeg alltid har tenkt på som min mat-akilles er riskoking. Ikke fordi at det egentlig er så innmari vanskelig å koke ris, men kunsten er å koke den perfekt. Og selvsagt er det like store smaks- og kvalitetsforskjeller på ris som med alt annet, og her er jeg ikke godt nok bevandret.
En riskoker har blitt min redning, men jaggu har jeg ikke klart å knote det til med den også.
Stekt ris er langt mer takknemlig og mindre avslørende, dessuten er det både knallgodt og en suveren måte å få brukt opp rester på.
Risotto ligger nok mitt hjerte - og mestring - et par hakk nærmere. Fyldig, kremet og tyktflytende fordeler den seg naturlig ut på tallerkenen. Ofte med langt mere smør og parmesan enn jeg tør å skrive i oppskriften. Så nå vet du det.
Og er det rester igjen er dagens tips til deg å lage arancini. For det er i hvert fall ingen hemmelighet at jeg elsker alt som er fritert.
Og når du da kombinerer risotto med enda mer ost og et oljebad, ja, da kjenner jeg gleden sprer seg i hele kroppen. Spesielt når jeg ser på mine fornøyde gjester. Noen ganger er det forbausende kort avstand mellom ris og ros!
Publisert: 09.04.2021 kl. 14:06
Oppdatert: 07.05.2021 kl. 11:21
Lag deg en gratis konto