Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Åtte ting som lyser opp frokostbordet

13. mai 2021Aktuelt
FIN START: Gjør frokosten til en fest med fargeklatter på bordet som disse glassene fra Ferm Living.
FIN START: Gjør frokosten til en fest med fargeklatter på bordet som disse glassene fra Ferm Living.
Foto: Ferm Living

Gjør det ekstra koselig under frokosten med deilig bakst, rykende varm kaffe og fargerikt tilbehør.

Produktene i saken er nøye utvalgt av våre uavhengige journalister. Ingen butikker kan kjøpe en plass til sine varer i denne artikkelen. I tråd med den digitale journalistikken og lesernes informasjonsbehov lenker kommersiell avdeling til tjenesten Prisjakt etter journalistene har gjort sine uavhengige valg. Disse lenkene er merket som annonse.

Våren har kommet, det er lysere om morgenen, og desto triveligere å kose seg med en lang og god frokost – spesielt på fridagene. Dekk på ordentlig med velduftende bakervarer og deilig pålegg – og litt funky frokoststæsj som frisker opp.

Vi i Godt-redaksjonen lar oss lett inspirere av fristede frokoster i sosiale medier, som byr på både blomster, bakst og lekker oppdekning.

Her finner du noen av våre favoritter.

Foto: Produsentene

Fersk bakst

Ingenting er som å unne seg litt ekstra godt til helgefrokosten, og da er helt ferske croissanter noe av det beste vi kan tenke oss. Er du ikke så heldig at du bor like ved en god baker, eller kan kjøpe Gladbakst sin fryste variant i nærbutikken, så kan denne frossenvarianten, laget med ekte smør, funke finfint som er erstatning.

Har du ekstra godt med tid kan du jo også prøve å lage croissanter helt selv, en liten innsats krever det, men desto bedre blir det.

Foto: Produsentene

Svart kaffe

Håndbrygget kaffe kan virke unødvendig jålete, men egentlig er det ganske smart og enkelt. Tenk; manuell og rimelig kaffetrakter. Og ikke bare det, å helle vann over velduftende nymalt kaffe, er som en liten hverdagsmeditasjon i seg selv, og hvem trenger ikke det i disse dager? Med dette kaffesettet har du alt du trenger for å komme i gang.

Er du blant dem som sverger til presskannen, her er noen tips for å perfeksjonere den!

Foto: Produsentene

Marmelade

En favoritt til frokost, er toast med godt smør og gulost toppet med appelsinmarmelade. Om du ikke lager det selv (vi forstår godt om du skipper det, for det er et helgeprosjekt og vel så det) så er dette et veldig godt annetvalg. Stikkelsbærsyltetøyet deres er perfekt om du trenger litt variasjon i hverdagen.

Foto: Produsentene

Trendy skjærefjøl

Vi spår at fargerike skjærefjøler kommer til å bli en kjøkkentrend fremover, og har allerede latt oss inspirere av den gule, rød og blå varianten til Fredericks and Mae. Denne er riktignok utsolgt, men danske Kiosk48th har en lekker variant i blå og hvit. Ikke bare er den fin å se på, den er også laget av resirkulert plast, vinn-vinn.

Foto: Produsentene

Munnblåste glass

Fargerike glass gjør frokostbordet ekstra festlig. Disse håndlagde fargeklattene, Casca-glassene, fra Ferm Living blir fort en favoritt. Og kan fint suppleres med helt vanlige melkeglass du har i skapet fra før, eller glass i andre farger eller fasonger du kanskje finner på et bruktmarked eller på Finn.no.

Finn flere fine fargede glassting som pynter opp våren her!

Er du som oss en skikkelig frokost-entusiast, så kan vi anbefale deg å sjekke ut den nye podkasten Frukostfolket, med de svenske influencerne Johanna Bradford og Hanna Stefansson.

Foto: Produsentene

På flaske

Det aller beste til helgefrokosten er nypresset appelsinjuice. Ingenting slår det. Men et litt enkelt men artig tips du kan gjøre om du vil gi frokosten litt mer eksklusiv hotellfølelse, er å helle den beste kjøpejuicen du kommer over på glassflasker.

Fine å ta med seg ut på tur, med all slags drikke, er de også!

Foto: Produsentene

Stemningsfull tekanne

Synes du også det blir litt ekstra koselig hvis man har en tekanne på frokostbordet? Gi bordet litt ekstra sjarm med denne tekannen i stentøy, og server favoritt-teen til gjengen.

Er du mer fan av den engelske landlige stilen som florerer i sosiale medier om dagen? Da er et hot tips å lete etter gamle skatter fra for eksempel Wegdewood eller Johnson Brothers på Finn.

Foto: Produsentene

En god brødkniv

Hvorfor skal man investere i dyre kokkekniver, men ikke en god brødkniv? I flere år brukte vi en gammel slitt brødkniv, og bannet hver gang vi måtte bruke rå muskelkraft for å jobbe oss gjennom en (ikke helt fersk) brødskalk eller et skikkelig svært og digg bakeribrød. Til slutt tok vi steget og kjøpte en brødkniv fra Mac, og jøss og jø, for en forskjell. Nå er det faktisk så morsomt å skjære opp brødskiver, at vi nesten skjærer opp litt for mange.

Publisert: 13.05.2021 kl. 05:00


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?