Lise Finckenhagen: Tre gode suppeklassikere

ENKELT OG GODT: Denne uken viser kokke-Lise hvordan du lager tomatsuppe, gratinert løksuppe og potetsuppe.
ENKELT OG GODT: Denne uken viser kokke-Lise hvordan du lager tomatsuppe, gratinert løksuppe og potetsuppe.
Foto: Johanna Siring/VG
Lise Finckenhagen

Suppe er alltid poppis, og noen skikkelige klassikere er verdt å hente frem med jevne mellomrom.

Som for eksempel hjemmelaget tomatsuppe, eller løksuppe – med masse deilig, boblende ost på toppen. Så fantastisk godt, og egentlig ganske så enkel. Greia er å få all den rå løken gyllen, bløt og karamellisert. Det er karamelliseringsprosessen som danner hele fundamentet i suppen. Ingen komplisert affære, men god tid må du gi den. Det får du igjen for i form av smak og fylde. Også er det lov å bruke litt i overkant mye ost på toppen. Bare nevner det.

Potetsuppe høres kanskje litt tamt ut, men med to hele hvitløk i tillegg, blir det fart på sakene. Ja, jeg mener faktisk hele hvitløk. Mulig det holder med én, men når jeg uansett ikke skal puste på så mange, så kjørte jeg på med to. Litt vel mye tenker du kanskje?

Det er bare det at hvitløken forandrer fullstendig karakter når den blir bakt. All råskapene forvandles på magisk vis til en rund, sødmefull og «nøttaktig» smak. Og har du bakt én – så kommer du til å angre på at du ikke bakte to.

Chorizo på toppen gir en ekstra piff og nydelig farge. Og litt revet ost blir sjeldent feil, uansett hvilken av suppeklassikerne du velger å kose deg med.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?