Til hovedinnhold

Fire perfekte hyttegryter

GODT  FOR ALLE: Denne pastaretten lager du med kun én gryte. Perfekt for familiesomrene på hytta. Eller en lat sommerkveld i byen.
GODT FOR ALLE: Denne pastaretten lager du med kun én gryte. Perfekt for familiesomrene på hytta. Eller en lat sommerkveld i byen.

Disse smakfulle rettene faller trolig i smak hos hele storfamilien, samtidig som du unngår en haug med oppvask.


Sommer betyr hyttetid for svært mange, kanskje spesielt i år. Og er det noe som er lite fristende i sommervarmen så er det å stå igjen med en stor oppvask etter middagen, spesielt om hytta heller ikke har innlagt vann, eller du ikke har like fancy fasiliteter som hjemme.

Her har vi funnet frem til våre raske favorittretter som etterlater deg med minimalt med oppvask - og som samtidig kan falle i smak hos mange.

Såkalte «one pot»-gryter, hvor du kun trenger å ta i bruk én gryte, har vært poulært i en god del år nå og det forstår vi godt! Prinsippet er, som navnet røper, at du tar alle ingrediensene i samme gryte. Alt kokes opp på rundt 15 minutter med litt omrøring underveis, og på nesten et magisk vis har du plutselig middagen klar. Denne pastaretten med klassisk kjøttsaus smaker fortreffelig i både varmt og kaldt vær.

Om dere har fått fatt i blåskjell - (husk å alltid sjekke blåskjellvarslet om du har plukket dem selv) så er denne litt småspicy pastaretten perfekt. I en «one pot» får mange gode smaker koke sammen til noe enda bedre, og det elsker vi.

Et perfekt kjøttfritt alternativ, noe som kanskje også står på ønskelisten hos stadig flere familiemedlemmer i sommer, er denne chili sin carne, som direkte oversatt betyr chili uten kjøtt. Den er utrolig smaksrik og mettende. Og, du skal ikke se bort fra om pappa, tante eller onkel ikke savner kjøttet - om du bare dropper å røpe ingredienslisten før middagen.

En storfavoritt blant leserne våre er denne daal-gryten. Den er også uten kjøtt, og krever kun en stor gryte. Venter du for eksempel gjester på en uformell middag er denne perfekt, da du med fordel lage den klar dagen i forveien. Den smaker nemlig enda bedre dagen etter!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?