Fire perfekte hyttegryter

GODT FOR ALLE: Denne pastaretten lager du med kun én gryte. Perfekt for familien på hytta.
GODT FOR ALLE: Denne pastaretten lager du med kun én gryte. Perfekt for familien på hytta.
Foto: Sara Johannessen Meek
Mona Bristøl

Disse smakfulle rettene faller trolig i smak hos hele storfamilien, samtidig som du unngår en haug med oppvask.

Er det noe som er lite fristende i ferien er å stå igjen med en stor oppvask etter middagen, spesielt om hytta heller ikke har innlagt vann, eller du ikke har like fancy fasiliteter som hjemme.

Her har vi funnet frem til våre raske favorittretter som etterlater deg med minimalt med oppvask - og som samtidig kan falle i smak hos mange.

Såkalte «one pot»-gryter, hvor du kun trenger å ta i bruk én gryte, har vært poulært i en god del år nå og det forstår vi godt! Prinsippet er, som navnet røper, at du tar alle ingrediensene i samme gryte. Alt kokes opp på rundt 15 minutter med litt omrøring underveis, og på nesten et magisk vis har du plutselig middagen klar. Denne pastaretten med klassisk kjøttsaus smaker fortreffelig i både varmt og kaldt vær.

Reinskav er fastfood med tradisjoner og kan varieres mer enn du tror. Prøv deg på den enkle varianten av finnbiff-gryten under, eller bygg ut med for eksempel viltkraft, rødvin, brunost eller grønnsaker.

Et perfekt kjøttfritt alternativ er chili sin carne, som direkte oversatt betyr chili uten kjøtt. Den er utrolig smaksrik og mettende. Og, du skal ikke se bort fra om pappa, tante eller onkel ikke savner kjøttet - om du bare dropper å røpe ingredienslisten før middagen.

En storfavoritt blant leserne våre er denne daal-gryten. Den er også uten kjøtt, og krever kun en stor gryte. Venter du for eksempel gjester på en uformell middag er denne perfekt, da du med fordel lage den klar dagen i forveien. Den smaker nemlig enda bedre dagen etter!

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?