Lise Finckenhagen viser hvordan du lager virale kaker

29. mars 2019Aktuelt
LEKKERT: Speilglasur, eller «mirror glaze», til ventre og enhjørningkake til høyre. Foto: Krister Sørbø/VG
LEKKERT: Speilglasur, eller «mirror glaze», til ventre og enhjørningkake til høyre. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Er du klar for å hive deg på noen virale kaketrender, som unicorn cake og mirror glaze?

Unicorn cake, rainbow cake, drip cake og mirror glaze høres unektelig ganske fancy ut. Og det er jo alltid gøy med kaker som imponerer, er det ikke? Det finnes mange kakekunstnere der ute som har spesialisert seg på kaker som til tider ligner på alt annet enn kaker. Jeg må være helt ærlig å innrømme at jeg i utgangspunktet ikke tilhører den gruppen, men det er artig å prøve litt likevel. Det høres kanskje ut som et pussig råd fra en matformidler, men er du spesielt interessert kan Google og Youtube fort bli dine bestevenner og læremestre.

For enkelhetens skyld har jeg slått sammen «unicorn»-kake og regnbuekake til en fargesprakende enhjørningskake. Dryppekanten på sjokolade- og jordbærkaken med jordbærsmørkrem kan brukes på andre lignende kaker for samme effekt. Og speilglasuren på pasjonsfruktostekaken kan farges i hvilken farge som helst og brukes på akkurat samme måte på andre moussekaker.

Bli med på moroa og la dette være en «enkel» intro til den virale kakeverdenen som herjer der ute.

Publisert: 29.03.2019 kl. 13:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?